Jedrska energija

Minister za okolje in prostor na obisku na Upravi za jedrsko varnost

Na povabilo direktorja Igorja Sirca se je minister Uroš Brežan 21. 9. 2022 mudil na Upravi za jedrsko varnost.

Minister za okolje in prostor na obisku na Upravi za jedrsko varnost

Direktor Uprave za jedrsko varnost je v uvodnem delu obiska skupaj s ožjim vodstvom predstavil domači jedrski program ter z njim povezane jedrske in sevalne objekte, obseg in področja izvajanja sevalnih dejavnosti ter vlogo in pomen Uprave za jedrsko varnost pri načrtovanih aktivnosti na tem področju, predvsem pri projektu suhega skladišča izrabljenega goriva, projektu odlagališča nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov in morebitnem projektu drugega bloka JEK. V nadaljevanju je predstavil upravno, inšpekcijsko in strokovno delo Uprave za jedrsko varnost na različnih segmentih jedrske in sevalne varnosti ter njeno vpetost v mednarodno okolje ter tudi izzive, s katerimi se bo srečala v bližnji prihodnosti. V zaključku so predstavili tudi pripravljenost Uprave za jedrsko varnost za primer izrednega dogodka, kjer so predstavili Center za pripravljenost na izredne dogodke in njena vloga v primeru aktivacije Državnega načrta zaščite in reševanja ob jedrski ali radiološki nesreči ob izrednem dogodku. Ob zaključku obiska je minister Brežan izrazil zadovoljstvo nad organiziranostjo in delom Uprave za jedrsko varnost.

Vladimir Habjan
Vladimir Habjan
O avtorju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.