Energetika

Na čelo družbe Energija plus mag. Alan Perc

Štiriletni mandat je nastopil danes, na tem mestu pa je zamenjal dosedanjega direktorja družbe Bojana Horvata, ki bo poslej namestnik direktorja.

Na čelo družbe Energija plus mag. Alan Perc

Skupščina družbe Energija plus je 15. junija za novega direktorja družbe imenovala mag. Alana Perca, ki je štiriletni mandat nastopil danes. Mag. Perc je na tem mestu zamenjal dosedanjega direktorja družbe Bojana Horvata, ki je družbo vodil od leta 2011, in bo poslej namestnik direktorja družbe. 

Alan Perc je magister MBA in univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Ima osemindvajset let delovnih izkušenj, vse s področja energetike, in sicer je bil šest let direktor Plinarne Maribor in dvanajst let Energetike Maribor, na Energiji plus pa je bil doslej zaposlen kot prokurist. Kot je znano, sta vodstvi družb Holding Slovenske elektrarne in Elektro Maribor pred kratkim podpisali pogodbo o prenosu poslovnega deleža v družbi Energija plus, s čimer je HSE postal večinski, 51-odstotni lastnik družbe, ki je bila prej del skupine Elektro Maribor. Energija plus je dobaviteljica električne energije in drugih energentov predvsem na območju SV Slovenije, aktivna pa je predvsem na področju dejavnosti nakupa in prodaje električne energije in zemeljskega plina ter pri proizvodnji toplotne energije za gospodinjstva in velike poslovne sisteme. 

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.