Omrežja

Na čelu Elektra Gorenjska ostaja dr. Ivan Šmon

Nadzorni svet Elektra Gorenjska je na svoji redni seji za predsednika uprave družbe Elektro Gorenjska, d. d., za naslednje štiriletno mandatno obdobje do 2026 imenoval dr. Ivana Šmona.

Na čelu Elektra Gorenjska ostaja dr. Ivan Šmon

Dr. Ivan Šmon, MBA je po izobrazbi doktor elektrotehniških znanosti in magister poslovnih ved, opravljen pa ima tudi mednarodni program MBA. Poslovno pot je začel leta 2001 v Elektru Gorenjska in jo nadaljeval na Univerzi v Ljubljani ter Ministrstvu za gospodarstvo. V letu 2010 se je zaposlil pri distribucijskem operaterju SODO, nato pa se je leta 2013 ponovno vrnil na Elektro Gorenjska, kjer je najprej opravljal funkcijo pomočnika uprave, nato pa še funkcijo izvršnega direktorja Organizacijske enote storitve informatika. Nadzorni svet Elektra Gorenjska ga je junija 2018 imenoval na mesto predsednika uprave za štiriletno mandatno obdobje, ki se je leta 2022 podaljšalo še do leta 2026.

Dr. Ivan Šmon, MBA, je predsednik Razvojnega sveta gorenjske regije, predstavnik Slovenije v študijskem komiteju CIGRE PARIZ C6 (Distribucijski sistemi in razpršena proizvodnja), član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije in predsednik sekcije SNK WEC ter podpredsednik sekcije Eurelectric.

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.