Obnovljivi viri

Na letošnjem MOS-u tudi o sončnih elektrarnah

V okviru 53. MOS-a bo 18. septembra Združenje slovenske fotovoltaike organiziralo konferenco z naslovom S sončnimi elektrarnami v energetski prehod.
Na letošnjem MOS-u tudi o sončnih elektrarnah
Kot izpostavljajo v Združenju, je sonce neomejen in obnovljiv vir energije, njegovo obsevanje Zemlje pa za več tisočkrat presega potrebe človeštva po vsej primarni energiji, saj vsako uro pošlje na Zemljo toliko energije, kot je človeštvo porabi v enem letu. Proces pretvorbe sončne energije v električno je popolnoma neslišen, varen in zanesljiv, poteka tudi ob razpršeni sončni svetlobi in ne proizvaja sevanj. Z vidika ekologije veljajo sončne elektrarne za čiste in do okolja prijazne, saj ne povzročajo nobenih emisij toplogrednih in drugih plinov. Če vas zanima, kaj se trenutno dogaja glede razvoja fotovolatične panoge, kakšni so globalni trendi na področju izrabe sončne energije, kako lahko postavite lastno sončno elektrarno in kakšne spodbude za samooskrbo s pomočjo sončne energije nudi Eko sklad, potem omenjene konference nikakor ne smete zamuditi. Udeležba na sami konferenci je brezplačna, zaželena pa je predhodna prijava.
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.