Omrežja

Na Štajerskem še vedno več tisoč odjemalcev brez električne energije

Vse razpoložljive ekipe Elektra Maribor so bile včeraj ves čas na terenu in odpravljale napake na omrežju, a je kljub trudu čez noč ostalo brez napajanja okrog pet tisoč odjemalcev.

Na Štajerskem še vedno več tisoč odjemalcev brez električne energije

Velika količina novozapadlega snega in dežja je včeraj povzročala poškodbe na elektro distribucijskem omrežju po vsej državi, zaradi padcev dreves na daljnovode pa je prihajalo do izpadov napajanja z električno energijo tudi na celotnem območju Elektra Maribor. Kot so sporočili iz Elektra Maribor, so bile vse ekipe včeraj ves dan na terenu in se trudile najti in odpraviti čim več napak. Hkrati so se vzdrževalci trudili zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo, tudi s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev, pri čemer pa so morali delo ob mraku prekiniti. Tako je čez noč kljub trudu še vedno bilo brez napajanja z električno energijo okrog 5.000 odjemalcev, in sicer med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših območij na območja Ptuja in Haloz ter na območju Poljčan in Zbelovega.
Vse razpoložljive ekipe Elektra Maribor so znova na terenu že od zgodnjega jutra, na območjih z več napakami, pa so jim prišli na pomoč tudi sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako prizadela. Odpravljanje napak in poškodb je še posebej zahtevno po gozdovih, kje je tudi glavnina okvar, saj je gibanje zaradi sprotnega loma vej in dreves izredno nevarno. V Elektru Maribor ob tem izpostavljajo, da se trudijo vse napake odpraviti v najkrajšem možnem času in vsem odjemalcem zagotoviti oskrbo z električno energijo in uporabnike prosijo za razumevanje.

Brane Janjič
O avtorju