Energetika

Najbolj ponosni na zmago na avkciji in nagrado za najboljši energetsko učinkovit projekt

Podjetje Energija plus je na današnji novinarski konferenci predstavila ključne dosežke in projekte v letu 2014.
Najbolj ponosni na zmago na avkciji in nagrado za najboljši energetsko učinkovit projekt

Tako kot novembra 2012, ko je podjetje Energija plus pomagalo prizadetim v poplavah na območju Podravja, so letos pomoč v obliki finančnega popusta zagotovili še svojim odjemalcem v Pomurju. Prejeli so preko 1200 vlog odjemalcev, ki jim bodo namenili okoli 60 tisoč evrov pomoči. Kot je na novinarski konferenci poudaril direktor podjetja Bojan Horvat, so odjemalci vedno na prvem mestu. Cenijo njihovo zvestobo, veselijo se njihovih uspehov, z njimi pa so tudi takrat, ko jih najbolj potrebujejo. 

V podjetju so zelo ponosni, da so z najugodnejšo ponudbo cene plina zmagali na nedavni avkciji Zveze potrošnikov Slovenije. Gre za  kampanjo, s katero je zveza potrošnike povabila k skupinskemu nakupu električne energije in zemeljskega plina, da bi zanje dosegli čim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in vezave. Do 16. oktobra, ko je potekala prva avkcija, se je kampanji pridružilo več kot 24 tisoč zainteresiranih potrošnikov. Zaradi izrednega zanimanja pa so rok oddaje prijav podaljšali do zapolnitve prostih mest. Trenutno je tako prijavljenih že več kot 38 tisoč potrošnikov. Tistim, ki so prijave za nakup oddali do 15. oktobra, Zveza potrošnikov prav te dni pošilja ocenjene prihranke in ponudbo za zamenjavo dobavitelja, na podlagi katerih se bo potrošnik sam odločil o zamenjavi. Poleg konkurenčne cene stavimo predvsem na kakovost storitev in zadovoljstvo uporabnikov. Zato smo zelo ponosni, da smo z najugodnejšo ponudbo cene zemeljskega plina zmagali na avkciji Zveze potrošnikov Slovenije, je povedal direktor Bojan Horvat. Prav tako so ponosni tudi na nagrado časnika Finance za najboljši energetsko učinkovit projekt.

V Energiji plus so tudi prepričani, da povečanje energetske učinkovitosti prispeva k povečani zanesljivosti oskrbe z energijo, povečani konkurenčnosti gospodarstva in regionalnem razvoju. Prav zato so že leta 2011, kot prvi veliki zavezanec v skladu z Uredbo o zagotavljanju prihrankov energije pri končnih odjemalcih, za poslovne kupce pripravili program z ukrepi za leto 2012. Tudi letos, že tretje leto zapored, so pripravili razpis za različne ukrepe za učinkovitejšo rabo energije, ki je bil namenjen javnemu sektorju. V letošnjem razpisu so dodali še obnovo posameznih elementov ali celotnega zunanjega ovoja stavb. Skupaj so tako ponudili že devet različnih ukrepov, ki potencialno prinašajo občutne prihranke, na voljo pa je bilo 682.614 evrov nepovratnih sredstev. Zalo pomembno je, da se vsi prijavitelji zavedajo, da ne gre zgolj za enkratno finančno pomoč, temveč bodo zaradi učinkovitejše porabe energije prihranke beležili še vrsto let, je dejal Bojan Horvat.

Na novinarski konferenci pa so predstavili še novost v obliki najnaprednejše brezplačne mobilne aplikacije na trgu, ki bo omogočala celosten pregled, vnos podatkov in informativne izračune 24 ur na dan. Ključna prednost nove aplikacije, v primerjavi z obstoječimi, je predvsem aktualnost podatkov. Kot je ob koncu še izpostavil Bojan Horvat, se pri obstoječih aplikacijah na trgu uporabljajo nekaj dni stari podatki, kar je še posebej moteče pri prikazu salda plačil. Pri novi aplikaciji Energije plus te težave ne bo, saj bodo vsi uporabljeni podatki redno ažurirani. Mobilna aplikacija za Android naprave je na voljo v Google playu, za iPhone in iPade pa kmalu tudi v Apple Store. (pb)

Povzeto po sporočilu za javnost

Polona Bahun
O avtorju