Energetika

Najhuje še vedno na območju Logatca

Okvare na distribucijskem omrežju bodo odpravljali tudi še naslednji teden, brez električne energije pa je še vedno dobrih 3.000 odjemalcev.
Najhuje še vedno na območju Logatca
Na najbolj prizadetih območjih Notranjske in Primorske je zaradi izjemno velikega obsega okvar, kljub prizadevnemu delu vseh razpoložljivih ekip Elektra Ljubljana in Elektra Primorska, ki jim pomagajo tudi zunanji izvajalci, bilo danes zjutraj brez električne energije še vedno skoraj 3.500 odjemalcev.
Kot so sporočili iz Elektra Ljubljana, je bilo ob 7. uri zjutraj še vedno brez napetosti  189 transformatorskih postaj, od tega so jih 67 napajali z agregati. Brez napajanja iz omrežja pa je zjutraj bilo 3.000 odjemalcev, preko agregatov pa so jih napajali približno 1.300.  Največ transformatorskih postaj je brez napajanja še vedno na območju Logatca (74),  Žirov (35), Cerknice (33) in Vrhnike (24). Odpravljanje okvar na celotnem oskrbovanem območju Elektra Ljubljana zadnje dni poteka počasneje tudi zaradi odročnih in težje dostopnih območij.  Sicer pa so iz Elektra Ljubljana še sporočili, da bo zaradi nujne sanacije 110 kV daljnovoda v ponedeljek, 17. februarja,  v večernih urah prekinjena dobava električne energije odjemalcem na širših območju Starega trga, Cerknice, Logatca in Vrhnike.
Iz Elektra Primorska pa so sporočili, da je bilo opoldan na njihovem območju brez napetosti še 84 transformatorskih postaj in 469 njihovih odjemalcev, predvsem z območja. Kobarida, Tolmina, Trebuše, Cerkna, Idrije, Črnega vrha, Vipave, Postojne, Razdrtega in Pivke. (bj)
Brane Janjič
O avtorju