Energetika

Neurja ponovno povzročajo težave na elektroenergetskem omrežju

Močna nočna in jutranja neurja so včeraj zvečer in ponoči ponekod povzročila okvare na električnih omrežjih in posledično prekinitve dobave električne energije. Težave se z novo nevihtno fronto pojavljajo tudi danes.

Neurja ponovno povzročajo težave na elektroenergetskem omrežju

Iz Elektra Primorska poročajo, da je bilo ob 11. uri brez električne energije še 3200 odjemalcev največ na Tolminskem (Trebuša, Oblakov vrh, Šentviška planota, Ponikve, Kneške Ravne, Podmelec, Slap ob Idrijci), Cerkljanskem (Šebrelje in Travnik), Idrijskem (Srednja in Gorenja Kanomlja, Idrijske Krnice), Kobariško (Livek), na Kanalskem (Lig, Kambreško, Kanalski vrh, Levpa, Mrzlek, Plave, Goriška Brda (Vrhovlje), Čepovan, Lokovec. Od včeraj še odpravljamo težave na Postojnskem (Studeno). Brez elektrike so še odjemalci na daljnovodu Črni Vrh- Lome in Trebižani, Gornja Branica.

O prekinitvah dobave poročajo tudi iz Elektra Celje, kjer je bilo danes ob 13. uri brez električne energije še 558 odjemalcev, od tega na Distribucijski enoti Velenje (Nadzorništvo Nazarje) 229 odjemalcev, na Distribucijski enoti Celje (Nadzorništvo Šentjur) 201 odjemalec, na Distribucijski enoti Krško (Nadzorništvo Krško) 126 odjemalcev, na Distribucijski enoti Slovenj Gradec (Nadzorništvo Ravne na Koroškem) 2 odjemalca.

Nočno in jutranje nevihtno dogajanje je zajelo tudi oskrbno območje družbe Elektro Maribor, od koder sporočajo, da je bilo ob 13.30 uri 14.600 odjemalcev brez napajanja z električno energijo. Dodajajo, da s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo.

O težavah poročajo tudi iz Elektra Ljubljana, kjer uporabnikom svetujejo, da se ne gibajo v bližini poškodovanih elektroenergetskih objektov. Vse, ki opazijo okvare, pa prosijo, da okvar ne skušajo odpraviti sami, ampak da to sporočijo na 01 230 40 02. Vpogled v stanje omrežja omogočajo na tej povezavi. 

Iz Elektra Gorenjska trenutno o težavah ne poročajo. 

Katarina Prelesnik
O avtorju