Energetika

Nova donacija družbe Elektro Primorska

Elektro Primorska je pomagala pri nakupu opreme za ambulantno histeroskopijo Ginekološko-porodniške službe Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Nova donacija družbe Elektro Primorska

S pomočjo donacije v višini 25.000 evrov so v bolnišnici pridobili sodobno opremo za ambulantno histeroskopijo. V Ginekološko-porodniški službi bolnišnice so se zato v novembru razveselili pomembne pridobitve za ženske v severno Primorski regiji. Histeroskopija je preiskava, pri kateri se z optičnim instrumentom neposredno ogleda kanal materničnega vratu in votlino maternice. Preiskava je indicirana pri številnih bolezenskih stanjih pri ženskah v rodni dobi, v povezavi z neplodnostjo in ponavljajočimi splavi, pa tudi pri ženskah po menopavzi.

Alenka Zavrtanik Čelan, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, predstojnica Ginekološko-porodniške službe SB Nova Gorica je ob novi pridobitvi povedala: »Pridobili smo sodobno opremo za ambulantno histeroskopijo, s katero si bomo lahko ne samo ogledali maternični vrat in votlino maternice, temveč z zelo tankimi inštrumenti bolezensko stanje in nepravilnosti hkrati tudi operativno pozdravili. Z enim posegom bomo pri naših pacientkah odkrili in odpravili vzroke za nepravilne in boleče menstrualne krvavitve, pravočasno bomo diagnosticirali rakavo obolenje maternične sluznice, odpravili bomo vzrok za neplodnost in ponavljajoče splave ter mladim ženskam omogočili normalno nosečnost. Z le nekaj milimetrov debelimi inštrumenti lahko preiskavo opravimo ambulantno. V tem primeru ni potrebna boleča razširitev kanala materničnega vratu in s tem splošna anestezija«.

V. d. direktorja Splošne bolnišnice Nova Gorica mag. Ernest Gortan je ob tej priložnosti dejal, da se v bolnišnici veselijo vsake donacije: »Za našo bolnišnico in družbo, še posebej v času epidemije COVID-19, nova oprema pomeni manjšo obremenitev zdravstvenega osebja, pacientkam pa sodobnejšo in prijaznejšo zdravstveno obravnavo, saj ne bodo potrebovale bivanja v bolnišnici in se bodo lahko takoj vrnile v domače okolje. Družbi Elektro Primorska se zahvaljujemo za donacijo, ki bo olajšala diagnostiko in zdravljenje pogostih bolezenskih sprememb pri ženskah v Goriški regiji«.

Uroš Blažica, predsednik uprave družbe Elektro Primorska pa je izpostavil, da je družbena odgovornost ena izmed temeljnih vrednot podjetja, ki že leta zagotavlja podporo različnim športnim, kulturnim in drugim organizacijam na območju kjer delujejo. Za letošnjo večjo donacijo za nakup medicinske opreme so se odločili, ker v zadnjem času veliko slišimo o tem, kako so ostali zdravstveni programi zaradi epidemije zapostavljeni. Zato so z veseljem prisluhnili potrebam Ginekološke porodniške službe največje zdravstvene ustanove v severno Primorski regiji. 

Vladimir Habjan
Vladimir Habjan
O avtorju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.