Termo energija

Odločitev o državnem poroštvu za TEŠ 6 čaka na novo vlado

Državni zbor je na včerajšnji izredni seji prižgal rdečo luč predlogu zakona o državnem poroštvu za TEŠ 6.
Odločitev o državnem poroštvu za TEŠ 6 čaka na novo vlado

Poslanci so se seznanili z odločitvijo odbora za finance in monetarno politiko, da predlogu zakona o državnem poroštvu za TEŠ 6 prižge rdečo luč. Odbor kot matično delovno telo pretekli teden namreč ni sprejel členov predloga zakona, po katerem bi država jamčila za 440 milijonov evrov, ki jih TEŠ najame pri Evropski investicijski banki za financiranje projekta izgradnje nadomestnega bloka 6. S tem se je druga obravnava predloga zakona v državnem zboru zaključila.

Državni zbor je sicer splošno razpravo o predlogu zakona, ki ga je vložila skupina 31 poslancev s prvo podpisanim Bojanom Kontičem, opravil 28. Septembra in ocenil, da je primeren za nadaljnjo obravnavo. Na tokratni izredni seji tako razprave o predlogu zakona ni bilo, so pa poslanske skupine znova predstavile svoja stališča. (pb)

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.