Energetika

Odpravljanje okvar na omrežju: ponekod še vedno brez oskrbe z električno energijo

Neurja, ki so so v preteklih dneh prizadela velik del Slovenije, so povzročila tudi okvare na elektroenergetskem omrežju, zaradi česar je večj deset tisoč odjemalcev ostalo brez električne energije. Elektrodistribucijska podjetja si prizadevajo za odpravo okvar, čeprav ponekod odjemalci do nadaljnjega ostajajo brez oskrbe z električno energijo.

Odpravljanje okvar na omrežju: ponekod še vedno brez oskrbe z električno energijo

Iz Elektra Maribor, kjer je v neurju 25. 7. 2023 kar 44.000 odjemalcev ostalo brez elektrike, sporočajo, da so bile na srednji napetosti so ob 20. uri okvare odpravljene na skoraj vseh območjih. Največji angažma so usmerjali na odpravo napak na nizkonapetostnem omrežju, ob 20. uri je bilo brez napajanja še okoli 200 odjemalcev.

Iz Elektra Celje poročajo, da je bilo danes ob 8. uri na širšem distribucijskem omrežju Elektra Celje brez električne energije 92 odjemalcv, in sicer na Distribucijski enoti Velenje (Nadzorništvo Velenje) 84 odjemalcev ter na Distribucijski enoti Slovenj Gradec (Nadzorništvo Ravne) 8 odjemalcev.

Interaktivni zemljevid stanja omrežja Elektra Ljubljana ob 14:15 uri kaže, da je brez oskrbe z elektriko 426 uporabikov.

Na območju Elektra Primorska je trenutno brez električne energije še 250 odjemalcev na Tolminskem (Trebuša), Kanalskem (Kal nad Kanalom, Testeni), in na Goriškem (Čepovan, Lokovec). Ekipe so že od zgodaj zjutraj na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje, napake bodo poskušali v celoti odpraviti do konca dneva.

Z Elektra Gorenjska o večjih težavah niso poročali. 

 

Katarina Prelesnik
O avtorju