e-mobilnost

Platforma Free2move prišla v Slovenijo

Na štirinajstih lokacijah je na voljo 120 vozil v sklopu mobilnostne platforme Free2move. Načrtujejo tudi vozni park, financiranje vozil ter uporabo parkirišč in električnih polnilnic.

Platforma Free2move prišla v Slovenijo

V Sloveniji je preko platforme v začetku možna izposoja vozil, ostale storitve bodo sledile glede na razvoj dejavnosti. Zaenkrat jih po državi lahko srečamo na 14 agentskih mestih. V voznem parku Free2move pa je trenutno na voljo 120 vozil. Do konca leta imajo željo razširiti vozni park na več kot 500 vozil in dodati še 30 dodatnih mest za izposojo. Njihova vozila lahko uporabnik najame preko mobilne aplikacije, spletne strani platforme Free2move ali pa osebno na enem izmed agentskih mest.

Zaenkrat so izposojevalcem preko platforme Free2move na voljo osebna vozila, s časom pa bodo v vozni park vključili tudi gospodarska. Njihova želja je, da bo preko platforme kmalu na voljo tudi citroenov avtomobil Ami One. To je majhen električen avtomobil s približno 75 kilometri dosega, ki ga lahko vozijo vsi, ki so stari 16 let ali več.

Mare Bačnar
O avtorju