Energetika

Počastitev spomina na Nejca Mesariča letos drugače

Zaradi epidemioloških razmer letos ni bilo mogoče organizirati tradicionalnega Nejčevega spominskega pohoda, a so spomin nanj počastili posamezno.
Počastitev spomina na Nejca Mesariča letos drugače
Letos mineva sedem let od takrat, ko je v začetku februarja 2014 velik del Slovenije zajela naravna ujma nepredstavljivih razsežnosti in povzročila izjemno veliko škodo tudi na elektroenergetskih omrežjih. Zaradi posledic žledoloma je bilo namreč več sto tisoč odjemalcev za nekaj časa brez oskrbe z električno energijo. Pri odpravljanju poškodb na omrežju in pri ponovnem vzpostavljanju oskrbe z električno energijo, je takrat v tragični nesreči izgubil življenje mlad sodelavec Elektra Maribor Nejc Mesarič. 
V spomin nanj in v znak spoštovanja do več tisoč zaposlenih v slovenski elektroenergetiki, ki si v vseh, tudi najtežjih razmerah prizadevajo za to, da imajo odjemalci zagotovljeno oskrbo z električno energijo, je bil začetek februarja v minulih letih vedno rezerviran za Nejčev spominski pohod.
Zaradi aktualnih epidemioloških razmer spominskega pohoda letos ni bilo mogoče organizirati, so pa člani družine, vodstvo družbe Elektro Maribor in predstavniki lokalne skupnosti ločeno obiskali obeležje, kjer so položili cvetje in sveče. 
Predsednik uprave družbe Elektro Maribor mag. Boris Sovič je ob tem povedal: »Pred sedmimi leti smo bili priča žledu, naravni ujmi izjemno velikih razsežnosti, letos smo priča epidemiji izjemno velikih razsežnosti in tudi tragičnih posledic. Čeprav sedaj že tradicionalnega Nejčevega pohoda letos ni bilo moč organizirati, se na prizorišču tragedije iz leta 2014, upoštevaje aktualne ukrepe, spominjamo mladega sodelavca, ki je izgubil življenje pri obnovi elektroenergetskega omrežja in izražamo spoštovanje tudi zaposlenim v slovenski elektroenergetiki, ki si ne glede na najbolj zahtevne vremenske, terenske in kot vidimo sedaj, epidemiološke razmere, ves čas prizadevajo za oskrbo prebivalstva, družbenih sistemov in gospodarstva z električno energijo. Ne pozabimo. Tudi, ko bodo minile kritične razmere, je prav, da spoštujemo plemenita prizadevanja tisočih zaposlenih v družbenih sistemih in številnih prostovoljcev v korist skupnosti. To so sodobni heroji, ki postavljajo v ospredje skrb za skupnost in predstavljajo zgled družbene odgovornosti in solidarnosti.«
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.