Energetika

Pogodba z dobaviteljem bo podpisana po pravnomočnosti sklepa

Časovnica za izgradnjo plinsko-parne enote v Energetiki Ljubljana ostaja takšna kot je bila začrtana.
Pogodba z dobaviteljem bo podpisana po pravnomočnosti sklepa

Kot smo že poročali, je Energetika Ljubljana v začetku februarja prejela končni tehnični in prvi komercialni ponudbi za glavno tehnološko opremo za PPE-TOL. Konzorcij SIEMENS AG Österreich in SIEMENS d.o.o. Slovenija je oddal prvo komercialno ponudbo za glavno tehnološko opremo v višini 194,3 milijona evrov (brez DDV), Mytilineos HOLDINGS S.A., Grčija, pa v višini 133,9 milijona evrov (brez DDV).

Zatem je, kot so pojasnili v Energetiki Ljubljana, razpisna komisija podrobno preučila obe končni (zavezujoči) tehnični ponudbi in prvi komercialni ponudbi, nato pa oba ponudnika povabila na komercialna pogajanja s ciljem, da bi pridobila končni in hkrati zavezujoči komercialni ponudbi. 

V sklopu končnih direktnih pogajanj je ponudnik Mytilineos HOLDINGS S.A., Grčija, svojo prvo komercialno ponudbo znižal na 118 milijonov evrov (brez DDV) ter bil zato pozvan k pripravi ter oddaji končne ponudbe skladno z izpogajanim. Slednjo je grški ponudnik oddal 13. marca. Nato je sledil pregled končne ponudbe in javna objava odločitve naročnika o izboru dobavitelja glavne tehnološke opreme, s katerim se bo po pravnomočnosti sklepa podpisala tudi pogodba.

Časovnica izgradnje plinsko-parne enote, s katero se bo večina premoga umaknila iz Ljubljane, ostaja takšna, kot je bila začrtana: zgrajena naj bi bila v 30 mesecih od datuma začetka in začela obratovati v začetku leta 2022, so še povedali v Energetiki Ljubljana.

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.