Energetika

Posvet Ženske v energetiki '23 tik pred vrati

Za letošnje srečanje napovedanih vrsta uglednih gostov, med drugim predsednica države Nataša Pirc Musar in minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer. Med osrednjimi temami pa bodo sodobno podnebno in družbeno odgovorno voditeljstvo, vodik in opolnomočenje odjemalcev.

Posvet Ženske v energetiki '23 tik pred vrati

Organizatorji prihajajočega dogodka Ženske v energetiki ’23, ki bo 8. marca v Ljubljani, so objavili končni program srečanja, na katerem je tudi letos najti vrsto aktualnih vsebin. Udeleženci bodo tako uvodoma lahko prisluhnili ministru za okolje, podnebje in energijo Bojanu Kumru, ki bo naslovil trenutne izzive pospešenega zelenega prehoda in vključevanja v energetiki, Barbari Domicelj iz Microsofta, ki bo spregovorila o povezavi med zelenim prehodom, digitalizacijo in voditeljstvom, ter primerom uvajanja strateških usmeritev s področja ESG (okoljske in družbene odgovornosti ter korporativnega upravljanja). Zanimiva razprava se obeta tudi glede iskanja odgovora na vprašanje, ali je vodik rešitev za prihodnost, na zaključni okrogli mizi pa se bosta pogovoru o aktualnih razmerah v energetiki in viziji zelenega prehoda predsedniku uprave Elektra Gorenjska dr. Ivanu Šmonu pridružili direktorica Agencije za energijo mag. Duška Godina in državna sekretarka na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo mag. Tina Seršen.

Mag. Duška Godina je bila med govorci že lani, po srečanju pa je takrat povedala:« Zelo pozdravljam organizacijo tega dogodka. Bil je drugačen od teh, ki smo jih vajeni v energetiki in je prišel v ključnem trenutku. Najbolj sedaj, v tem času krize, potrebujemo sodelovanje, tudi med spoloma. Vsi skupaj igramo pomembno vlogo in samo s sodelovanjem lahko dosežemo premike.«
Udeležence bo tudi letos nagovoril dr. Miha Bobič, strokovnjak za daljinsko ogrevanje in energijsko učinkovitost pri Danfossu ter predsednik iniciative Inženirke in inženirji bomo, ki je prvi posvet pospremil z naslednjimi besedami: »Dogodek Ženske v energetiki je kot nekakšna bonboniera, v kateri je veliko čokoladnih bonbonov, ne veš pa katerega bi vzel, ker je eden boljši od drugega.«
Podrobnejši program posveta najdete na spletnem naslovu Prosperie, kjer se lahko tudi prijavite in se pozanimate o popustih za več udeležencev iz istega delovnega okolja. Vabljeni!

Brane Janjič
O avtorju