Jedrska energija

Predsednik vlade RS dr. Robert Golob ob obisku v NEK

V Evropi je NEK sinonim za stabilno, zanesljivo in varno jedrsko elektrarno.

Predsednik vlade RS dr. Robert Golob ob obisku v NEK

V NEK so 28. oktobra gostili predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba. Seznanil se je z opravljenimi remontnimi deli, z vodstvom NEK izmenjal poglede na energetsko situacijo ter izrazil podporo vlogi NEK pri zanesljivi oskrbi potrošnikov z električno energijo. »Z nacionalnim ponosom lahko povem, da je NEK prva elektrarna v Evropi, ki je v tako velikem obsegu zaključila z 10-letnim investicijskim ciklom, ki je zajel tudi ukrepe po Fukušimi. Nuklearna elektrarna Krško je sinonim za stabilno, zanesljivo in varno jedrsko elektrarno. Če bi bilo takšnih elektrarn v Evropi več, bi bila energetska situacija na evropskem nivoju bistveno boljša,« je dejal predsednik vlade Robert Golob.

Predsednik vlade je v kontekstu napete aktualne energetske situacije zaključil, da če kdaj, je zdaj priložnost, da jedrska energija pridobi svoje mesto v prihodnosti. »Evropa se bo iz sedanje energetske situacije težko izvila brez maksimalne uporabe vseh tehnologij,« je poudaril in izpostavil, da na prvem mestu vidi obnovljive vire energije, jedrska energija pa ima po njegovem priložnost, da prav tako ponudi rešitve za prihodnost cele Evrope. »Čas bo pokazal na kak način bo to mogoče, je pa sedanji trenutek idealen za to,« meni predsednik vlade. 

O JEK 2 je povedal, da se mu zdi prav, da se nacionalno soglasje preveri na referendumu, in dodal, da je prav, da se vsi Slovenci zavedamo pomena sedanje jedrske elektrarne in kakšna priložnost je to za bodoče rodove.

»Obisk predsednika vlade gotovo govori o pomenu NEK za zanesljivo in stabilno oskrbo vseh delov družbe v prihodnosti,« je ob zaključku obiska povedal Stanislav Rožman, predsednik uprave NEK. »Elektrarna je pripravljena na nadaljnjih 20 let obratovanja. Zaključujemo vse potrebne postopke, da vstopimo v nadaljnje obdobje stabilnega in varnega obratovanja," je poudaril predsednik uprave NEK in se ob tem Vladi RS in pristojnim ministrstvom zahvalil za sodelovanje pri izpeljavi postopkov, predsedniku vlade pa za obisk in pozitiven odnos do našega dela in rezultatov.

Vladimir Habjan
Vladimir Habjan
O avtorju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.