Jedrska energija

Predstavitev JEK2 na pot po Sloveniji

V času, ko smo državljani pred odločitvijo o tem, ali bomo podprli gradnjo drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem, se pojavljajo mnoga vprašanja o projektu. Pri GEN energiji so zato pripravili potujočo predstavitev projekta, ki ga podrobneje predstavljajo tudi na projektni strani jek2.si.

Predstavitev JEK2 na pot po Sloveniji

V želji, da bi širši javnosti omogočili dostop do informacij o virih energije in projektu JEK2, so pri GEN energiji pripravili potujočo predstavitev projekta JEK2, tako imenovani »roadshow«, s katerim bodo obiskali številne kraje po Sloveniji. S predstavitvijo projekta želijo vsem, ki jih zanima več o projektu, predstaviti »celovite informacije o dolgoročni rabi jedrske energije in prispevati k argumentirani razpravi ter družbenemu konsenzu,« so ob tem zapisali v družbi.

Premierno predstavitev so pripravili minuli četrtek v informacijskem središču GEN, sledijo pa gostovanja, najprej na območju Posavja, nato širše po državi. Tako bodo v soboto, 1. junija, med 8. in 12. uro gostovali v Sevnici na lokaciji mesečnega sejma za HTC, v petek, 7. junija, bodo med 18. in 21. uro sodelovali  v okviru kulturno-zabavnega druženja občank in občanov ob slavnostni akademiji praznika mestne občine Krško, 15. junija pa se odpravljajo v Škofjo Loko, kjer bodo med 9. in 14. uro prisotni v okviru prireditve »Tek štirih mostov«. 30. junija med 9. in 14. uro bo potujoča predstavitev pred občinsko stavbo v Bistrici ob Sotli v okviru tradicionalnega Petrovega sejma, 18. junija med 18. in 21. uro pa jih lahko obiščete v Brežicah v okviru Mestne promenade.

JEK2 tudi na spletu: jek2.si

Poleg potujočih predstavitev so pri GEN energiji aktivirali tudi projektno stran jek2.si, kjer so poleg aktualnih informacij na voljo tudi podatki projektu, od načrtovanega obsega in časovnice do potencialnih dobaviteljev, podrobnosti o ekonomiki projekta, vključno s predvideno ceno elektrike iz JEK2 in stroški gradnje, na voljo pa je tudi 3D predstavitev tlačnovodnega reaktorja.

Katarina Prelesnik
O avtorju