Energetika

Priložnost za mlade inženirje elektrotehnike

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani od 22. do 26. maja organizira Karierni teden, ko bodo vodilna podjetja in ustanove v svoje vrste vabili inženirje elektrotehnike.

Priložnost za mlade inženirje elektrotehnike

Zadnji teden v maju bo pester za študente elektrotehnike

Z Ljubljanske fakultete za elektrotehniko sporočajo, da se bodo v ciljni ravnini letošnjega študijskega leta v okviru kariernega tedna odvijali dogodki, namenjeni študentom in diplomantom Fakultete za elektrotehniko, dobrodošli pa so tudi študenti drugih fakultet. Zadnji majski teden se bosta v okviru Kariernega tedna odvila Informativna dneva – informativni dan za izbiro smeri študija na 1. stopnji študijskih programov elektrotehnike na UL FE ter za podiplomske študijske programe 2. in 3. stopnje stopnje na UL FE. Karierni sejem bo nudil priložnost, da se študenti srečajo s predstavniki podjetij in ustanov in spoznajo svoje karierne možnosti. Sodelujoča podjetja in ustanove bodo na kariernem sejmu predstavila svoje dejavnosti in možnosti zaposlitve ali drugih oblik sodelovanja.

Na FE pripravljajo tudi predavanja podjetij in karierne hitre zmenke

V sklopu Kariernega tedna se bo odvila tudi delavnica Spimpaj svoj CV, ki jo pripravlja Andreja Jurček, karierna svetovalka Kariernega centra ljubljanske univerze. Cilj delavnice je priprava na hitre zmenke in oblikovanje življenjepisa. Delavnica bo ponudila dragocene nasvete za oblikovanje profesionalnega življenjepisa, ki bodo v prihodnosti štdentom prišli še kako prav. Organizirali bodo tudi CV kliniko – v času kariernega sejma bo na voljo točka, namenjena pregledu življenjepisa s strani karierne svetovalke Kariernega centra Univerze v Ljubljani. Karierni hitri zmenki so pet minutni spoznavni pogovori med predstavnikom podjetja in študentom, poskrbljeno pa bo tudi za predavanja, na katerih bodo študenti v kratkih predstavitvah v srednjem delu avle lahko spoznali podjetja, ki se predstavljajo na sejmu. Ta bo zaključen s predstavitvami tem zaključnih del iz gospodarstva.

Mare Bačnar
O avtorju