Energetika

Priznanja najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota

Najboljši dijaki preteklega šolskega leta so postali Dominik Majcen, Tin Novak in David Copot. 
Priznanja najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota
Elektro Maribor je danes v prostorih Območne enote Murska Sobota najboljšim dijakom Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota podelil tradicionalne nagrade za odlične dosežke v šolskem letu 2017/2018. Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 evrov, drugi najboljši srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 evrov in tretjeuvrščeni bronasti znak in nagrado v višini 100 evrov. 
Mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, je ob podelitvi nagrad izpostavil, da sta kakovost in odličnost v poslovanju in delovanju temeljni razvojni smernici današnje družbe, skupaj z inovativnostjo pa sta predpostavka za uspešno konkurenčnost. Odličnost ni pomembna le za gospodarstvo, je dejal mag. Sovič, ampak vsaj tako tudi za vse sisteme v širši skupnosti, še posebej pa za področje izobraževanja. Zaradi občutljivosti in pomena dejavnosti, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti. Zaradi zavedanja o svoji družbeni odgovornosti pa že vrsto let spodbuja odličnost v učnih dosežkih dijakov iz srednjih elektro šol na in študentov z njihovega oskrbovanega območja. 
»Veseli nas, da lahko tudi na tak način sodelujemo s šolami, ki izobražujejo kadre, pomembne za našo temeljno dejavnost, distribucijo električne energije za prebivalstvo in gospodarstvo. Iskreno čestitamo letošnjim naj dijakom in jim želimo veliko šolskih in obšolskih uspehov ter zanimivih idej pri svojem udejstvovanju,« je sklenil nagovor mag. Sovič. 
Marjan Čerpnjak, pomočnik ravnatelja na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, pa je  poudaril, da so v šoli zelo zadovoljni, ker se sodelovanje med šolo in gospodarstvom razvija v pozitivno smer in dodal, da to za njihovo šolo pomeni potrditev, da delajo v pravi smeri. 

Nagrajenci

Zlati znak: Dominik Majcen 

Dijak 4. letnika smeri elektrotehnika je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Že v 1. letniku je dosegel 1. mesto na državnem tekmovanju iz geografije in se uvrstil na mednarodno balkansko geografsko olimpijado BiGeo v Beogradu. Dvakrat se je udeležil tudi državnega tekmovanja elektro in računalniških šol. Vsa leta izobraževanja je dosegal vrhunske uspehe na tekmovanjih iz matematike, kjer se lahko pohvali z dvema zlatima in enim srebrnim priznanjem. Dve zlati državni priznanji je osvojil tudi iz znanja geografije. Prav tako je bil uspešen na tekmovanjih iz nemščine, na katerih je dosegel dve srebrni priznanji. Poseduje tudi nemško jezikovno diplomo DSD I, ki jo je opravil z nadpovprečnim številom točk.    

Srebrni znak: Tin Novak 

Dijak 3. letnika smeri elektrikar je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Letos je dosegel odlično 3. mesto na državnem tekmovanju elektro in računalniških šol v izdelavi razdelilne omare za elektroinštalacije. Skozi vsa leta šolanja je izstopal s svojim pozitivnim odnosom do dela in prizadevnostjo pri promociji šole na predstavitvah, informativnih dnevih in poklica elektrikar nasploh. Zelo aktiven je tudi v lokalnem okolju v društvih, kjer ni zgled le svojim sovrstnikom temveč tudi ostalim.  

Bronasti znak: David Copot 


Dijak 4. letnika smeri elektrotehnika je bil odličen v vseh letnikih izobraževanja. Skozi vsa leta izobraževanja se je udeleževal državnih tekmovanj iz matematike in logike, kjer je dosegal lepe rezultate. Odlikuje ga sposobnost reševanja strokovnih problemov, vztrajnost in delavnost. Zelo aktiven je tudi v obšolskih dejavnostih, kjer od otroških let naprej igra nogomet v najvišjih državnih ligah. Prav tako je sodeloval pri raznih šolskih dejavnostih, kot so informativni dnevi, promocija šole na tržnicah poklicev, tehničnih dnevih in predstavitvi maturitetnih izdelkov.  
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.