Energetika

Projekt ‘Izkušnje na eni in mladost na drugi strani’ prejemnik prestižnega priznanja


Družba Elektro Ljubljana je prejela priznanje MEGA pospešek 2022 za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju.

Projekt ‘Izkušnje na eni in mladost na drugi strani’ prejemnik prestižnega priznanja

Natečaj za priznanja MEGA se izvaja v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz Evropskega socialnega sklada. Podporniki projekta so GZS, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza. Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za medgeneracijsko aktivne delodajalce. Na pomladanskem natečaju so lahko sodelovala vsa podjetja oziroma organizacije iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, v katerih so v letu 2021 spodbujali sodelovanje različnih generacij sodelavcev ter uvajali dobre prakse v poslovne procese.

Elektro Ljubljana je s projektom ‘Izkušnje na eni in mladost na drugi strani’ dokazala celovit in strukturiran pristop k razvoju mentorstva pri praktičnem usposabljanju, ki ga uspešno povezujemo z mentorstvom pripravnikov. Medgeneracijsko sodelovanje v podjetju ni vprašanje izbire, ampak sestavni del delovanja poslovnega modela in tako kot socialni dialog sestavni del organizacijske kulture.
V sodobnem delovnem okolju se delodajalci in delavci srečujejo s pospešeno digitalizacijo, spremenjenimi delovnimi navadami in tudi staranjem populacije. Spodbujanje enakosti, raznolikosti in vključenosti je zato visoko na programu delodajalcev in kadrovskih strokovnjakov, ki prepoznavajo potencial starostno mešanih ekip. Če mlajši slovijo kot vir sveže energije, so starejši dragocena zakladnica znanja in izkušenj. Največ in najboljše pa ekipe dosežejo v sodelovanju. Tega se dobro zaveda osem letošnjih prejemnikov priznanj MEGA 2022. 

Priznanje MEGA pospešek 2022 so prejela tri podjetja, med katerimi je tudi Elektro Ljubljana. Ta podjetja so v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju stopila še korak dlje. Dosežki se kažejo v krepitvi medgeneracijskega sodelovanja, pripravljenosti za prevzemanje mentorske vloge, visokem zadovoljstvu udeleženih in usmerjenosti podjetja v dolgoročni razvoj kadrov. V sodelovanju s Sindikatom skupine Elektro Ljubljana je družba s sklenjenim aneksom k Podjetniški kolektivni pogodbi uredila tudi plačilo mentorjem dijakom in študentom na praktičnem usposabljanju.

Kot so še zapisali v Elektro Ljubljana, so eno najstarejših podjetij v Sloveniji s preko 125-letno tradicijo delovanja, zato se zavedajo svoje odgovornosti do prenosa znanj in izkušenj med različnimi generacijami zaposlenih. Prejeta nagrada je priznanje in obveza, da medgeneracijsko sodelovanje krepijo ter nadgrajujejo tudi v prihodnje. (pb)

povzeto po sporočilu za javnost
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.