Energetika

Razpis za izgradnjo PPE-TOL predvidoma jeseni

Energetika Ljubljana je pred kratkim dobila »zeleno luč« za pripravo razpisa za sklop glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote.
Razpis za izgradnjo PPE-TOL predvidoma jeseni

Kot so v družbi Energetika Ljubljana pojasnili za Energetiko.NET, je Agencija za energijo na podlagi drugega odstavka 535. člena Energetskega zakona in na podlagi vloge - prijave projekta za vstop v podporno shemo - izdala sklep, s katerim se potrdi projekt Energetike Ljubljana za proizvodno napravo PPE-TOL, s tehnologijo plinske turbine s kombiniranim ciklom in rekuperacijo toplote, ki kot vir za proizvodnjo uporablja zemeljski plin. 

To pomeni, pravijo v Energetiki Ljubljana, da lahko pospešeno nadaljujejo s pripravo razpisa za sklop glavne tehnološke opreme za izgradnjo plinsko-parne enote, ki bo po njihovi oceni pripravljen jeseni. Kot so še dejali, pridobljen sklep predstavlja zelo pomembno podlago za izvedbo naložbe, s katero bo Energetika Ljubljana dve premogovni enoti nadomestila s plinsko-parno enoto ter s tem zagotovila, da se bo večina premoga nadomestila z zemeljskim plinom. 

Po napovedi Hermana Janeža, direktorja sektorja za razvoj v Energetiki Ljubljana, bi nova plinsko-parna enota, pri kateri je vrednost naložbe ocenjena  okrog 117  milijonov evrov brez stroškov financiranja, lahko začela poskusno obratovati v začetku leta 2020.

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.