Energetika

Razpis za posojilo za PPE-TOL se vrača na začetek

Ker je Javni Holding Ljubljana prejel le eno zavezujočo ponudbo, bodo razpis za posojilo za plinsko-parno enoto v TE-TOL ponovili.
Razpis za posojilo za PPE-TOL se vrača na začetek

V Energetiki Ljubljana so konkurenčni dialog z obema ponudnikoma (avstrijsko-slovenski konzorcij Siemens in grška družba Mytilineos Holdings) že zaključili. Pripravili so tudi razpisno dokumentacijo za oddajo končne tehnične in prve komercialne ponudbe za glavno tehnološko opremo, kar naj bi bilo nared,  kot pričakujejo, do konca februarja 2019. Za uresničitev projekta izgradnje plinsko-parne enote (PPE-TOL) Energetika Ljubljana potrebujejo 107,8 milijona evrov posojila.

Eno so predvidevanja, drugo postopek  

Kot smo pisali oktobra lani, je bil v Energetiki Ljubljana glede projekta za izgradnjo plinsko-parne enote v TE-TOL v teku podrobnejši pregled prejetih tehničnih ponudb in nadaljevanje konkurenčnega dialoga. Prvotno so v Energetiki Ljubljana predvidevali, da naj bi bila pogodba glede PPE-TOL predvidoma sklenjena do konca leta 2018. Vendar pa je, kot je poročala Energetika.NET, Javni Holding Ljubljana v postopku javnega naročila, s katerim je do 23. novembra 2018 zbiral ponudbe za najem 107,8 milijona evrov vrednega dolgoročnega posojila za financiranje naložbe v izgradnjo PPE-TOL, prejel le eno zavezujočo ponudbo. Zato bodo, kot so dejali v Javnem Holdingu Ljubljana, razpis ponovili. 

 

Miro Jakomin
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.