Hidro energija

Revizija mrežnega transformatorja na HE Boštanj

Družba HESS sporoča, da bodo jutri izvajali redna vzdrževalna dela na mrežnem transformatorju.

Revizija mrežnega transformatorja na HE Boštanj

Vzdrževalna dela bodo potekala med 7. in 17. uro, v soboto 9. aprila. V času izvedbe del hidroelektrarna ne bo obratovala oz. se bo voda prelivala preko prelivnih polj. Zaradi prelivanja vode preko prelivnih polj lahko pride do pojava penjenja vode dolvodno od hidroelektrarne, zato v družbi HESS prosijo za razumevanje.

HE Boštanj je sicer druga hidroelektrarna v verigi šestih HE na spodnji Savi z nazivno močjo 32,5 MW. Je pretočno akumulacijskega tipa z nameščenimi tremi cevnimi agregati z nazivnim pretokom 500 m3/s, s petimi pretočnimi polji in povprečno letno proizvodnjo 109 GWh.

HE Boštanj v slovenski elektroenergetski sistem prispeva slab odstotek trenutne letne proizvodnje električne energije v Sloveniji, skladno s potrebami proizvaja tudi vršno energijo in nudi možnost izvajanja sistemskih storitev. Elektrarna je daljinsko vodena iz centra vodenja GEN in v normalnih hidroloških razmerah obratuje brez posadke.

 

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.