e-mobilnost

Samooskrbna kolesarnica na Brdu že odprta

Za izposojo potrebujete kartico, ki jo dvignete na recepciji hotela Elegans na Brdu pri Kranju. Cena dnevnega najema kolesa znaša 40, cena poldnevnega najema pa 30 evrov.

Samooskrbna kolesarnica na Brdu že odprta

Na Brdu pri Kranju so postavili prvo samooskrbno kolesarnico v Sloveniji, ki združuje znanje slovenskih podjetij in katere namen je testirati in promovirati uporabo novih izdelkov ter inovativnih tehnologij na področju polnjenja in nadzora električnih koles. V kolesarnici je na voljo pet slovenskih električnih koles eCult Octane, ki jih poganja Domelov elektromotor. Kolesarnica je energetsko samooskrbna, saj se napaja s pomočjo sončnih panelov, ki so nameščeni na njeni strehi. Kolo skupaj s čelado si lahko uporabnik izposodi s pomočjo kartice, ki jo dvigne v recepciji Hotela Brdo.

Cena dnevnega najema kolesa znaša 40, cena poldnevnega najema pa 30 evrov.


E-kolesa večjega dometa so dopolnila ponudbo sistema KRsKOLESOM/Gorenjska.bike, odkrivanje bližnje in daljne okolice Brda pa je tako za obiskovalce še bolj zanimivo.


Pri omenjenem projektu gre za plod sodelovanja Gorenjskih elektrarn ter podjetij Domel, Elektra Balance in Beyond pod sloganom Napolnjeno s soncem. Namen pilotnega projekta je testirati in promovirati uporabo novih izdelkov ter inovativnih tehnologij na področju polnjenja in nadzora električnih koles. E-mobilnost namreč postaja čedalje bolj pomemben segment dejavnosti omenjenih podjetij, hrati pa je pomemben korak na poti medsektorskega povezovanja energetike in transporta. Je dodaten korak na poti k nizkoogljični družbi.  Na Elektru Gorenjska pravijo, da se bodo trudili podobne kolesarnice v prihodnje izpeljati tudi na drugih lokacijah, trenutno pa si želijo pridobiti predvsem več informacij in uporabniških izkušnj kolesarjev v okviru pilotnega projekta.
Kolesarnico so javnosti sicer prvič predstavili že novembra lani.

Vabljeni k uporabi!

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.