Energetika

Skupina GEN: milijon evrov za obnovo po poplavah

Milijon evrov je Skupina GEN prispevala v proračunski sklad za financiranje obnove po letošnjih katastrofalnih poplavah. Poleg tega so v skupini po poplavah pomagali tudi s prostovoljnim delom in zagotavljanjem opreme za sanacijo, donacijo gasilskim zvezam ob porečju Save ter drugimi aktivnostmi, namenjenimi lajšanju posledic poplav.

Skupina GEN: milijon evrov za obnovo po poplavah

V proračunski sklad, ki ga je Vlada ustanovila za financiranje obnove po letošnjih poplavah, je Skupina GEN prispevala en milijon evrov. Ob tem iz skupine sporočajo, da so kot eden vodilnih predstavnikov energetske panoge v Sloveniji, zavezani okoljski trajnosti in družbeni odgovornosti.

Poslovanje skupine je v letošnjem letu uspešno, zato so se odločili, da bodo prispevali milijon evrov v sklad, katerega sredstva bodo namenjena obnovi Slovenije po poplavah.

Pomoč po poplavah tudi na drugih področjih

Milijonski znesek pa ni edini ukrep pomoči ob letošnjih poplavah. Zaposleni v skupini so prostovoljno pomagali pri čiščenju prizadetih območij, družbe pa so prispevale tudi opremo, potrebno pri neposrednem odpravljanju posledic poplav.

Eden vidnejših ukrepov je bila tudi donacija vsem 19 gasilskim zvezam, ki delujejo ob porečju Save. Skupno so jim namenili 190.000 evrov za nakup nove opreme. Kot so ob tem zapisali, ta reka namreč največje vire za proizvodnjo električne energije, jedrsko elektrarno in hidroelektrarne

Poleg tega bodo prihodnje leto 22 šolam, ki so jih prizadele poplave, omogočili brezplačen prevoz in obisk interaktivnega multimedijskega centra Svet energije v Krškem, v znak solidarnosti pa so se v družbi GEN odpovedali novoletnim poslovnim darilom in sredstva podarili v humanitarne namene.

Katarina Prelesnik
O avtorju