Energetika

Število uporabnikov portala Centra za podpore preseglo mejo 1500

To predstavlja že več kot 60 odstotkov vseh upravičencev do podpore.
Število uporabnikov portala Centra za podpore preseglo mejo 1500

Center za podpore, ki deluje v okviru družbe Borzen, je operativni izvajalec podporne sheme za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov (OVE) in visoko učinkovite soproizvodnje toplote in elektrike (SPTE).

Na spletnem portalu uporabniki najdejo vse informacije o njihovi napravi na enem mestu ter enostavno in hitro izdajo račune za podpore za njihove naprave, ki bodo brez stroškov pošiljanja neposredno elektronsko poslani na Borzen. Uporabniki lahko pregledujejo izdane račune ter statuse izplačil, statistiko proizvodnje njihovih enot, si nastavijo opomnike povezane z izvajanjem njihove pogodbe ter urejajo podatke o kontaktnih osebah za njihove naprave. Portal pa jim ponuja tudi vse najnovejše informacije in novice, povezane z izvajanjem podporne sheme.

Center za podpore pa poleg tega pod blagovno znamko Trajnostna energija opravlja tudi dejavnosti povezane z informiranjem, ozaveščanjem in usposabljanjem različnih ciljnih skupin o koristih in praktičnih vidikih razvoja in uporabe tehnologij za URE in OVE.

Kot so zapisali na Borzenu, o priljubljenosti portala med uporabniki priča dejstvo, da je zaradi enostavnosti preko portala na mesečni ravni izdanih v povprečju že več kot 1.900 računov, kar je že skoraj polovica vseh mesečno prejetih računov za podporo. Ob tem vse upravičence do podpore, ki še niso uporabniki, vabijo, da se registrirajo in tudi sami preverijo kako hitra, enostavna in zanesljiva je uporaba tega portala.

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.