Termo energija

TEB in družbeno koristne dejavnosti

Termoelektrarna Brestanica je že skoraj 80 let tesno vpeta v kraj in sodelovanje z lokalnim okoljem.

TEB in družbeno koristne dejavnosti

V družbi TEB je prisotna velika odgovornost do krajanov in razvoja okolja, na katerega proizvodnja električne energije najbolj vpliva. V skladu s tem tradicionalno podpirajo družbeno odgovorne projekte in aktivnosti, ki so v skladu z vrednotami in s strateškimi usmeritvami družbe. Kot družbeno odgovorno podjetje TEB dobro sodeluje z lokalnimi skupnostmi, razvojnimi organizacijami ter drugimi predstavniki regionalnega in lokalnega razvoja. Izvajajo in finančno podpirajo aktivnosti in projekte ter pri tem sodelujejo z različnimi organizacijami. 

Pohvalijo se lahko, da kljub tem zahtevnim časom dobro sodelujejo s šolami, društvi in drugimi institucijami. V lanskem letu so večkrat uspešno sodelovali z OŠ Brestanica, organizirali so dan odprtih vrat v TEB, donirali sredstva Bolnišnici Brežice, Zdravstvenemu domu Krško in finančno podprli dva krajevna projekta. To sta novi most za pešce in prenova dvorane. V začetku maja letos pa so na lokaciji TEB posadili pet medovitih sadik. S tem so se tudi v TEB odzvali na pobudo za sodelovanje v projektu sajenja medovitih rastlin in tako prispevali svoj delček za hrano čebel in drugih opraševalcev ter ohranjanje narave.
V TEB želijo tudi v prihodnje prispevati k spodbujanju izobraževalnih, kulturnih, športnih, in drugih aktivnosti v lokalnem okolju. Veselijo se novih projektov, saj podpirajo in cenijo okolje, ki ga soustvarjamo skupaj.

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.