Termo energija

TEB nagovorila devetošolce in dijake

Osemnajst podjetij s Posavja, vključno z elektrarno TEB je mladim predstavilo svoje dejavnosti in zaposlitvene možnosti za tehniške profile.

TEB nagovorila devetošolce in dijake

V času informativnih dnevov je letos Termoelektrarna Brestanica (TEB) ponovno aktivno sodelovala na Srednji šoli Krško, ki je privabila pozornost številnih mladih. TEB se je predstavila z vodjo kadrovske službe in inženirjem v službi za kakovost. Oba predstavnika sta osvetlila priložnosti za prakso, štipendiranjem in poklicnimi profili, ki jih TEB ponuja, ter odgovarjala na vprašanja mladih entuziastov.

Velik odziv devetošolcev je bil opazen, čemur so bile priča polne tribune v športni dvorani srednješolskega centra Krško. V uvodnem programu je direktor ŠC Krško-Sevnica, Jože Pavlovič, poudaril pomen upoštevanja zaposlitvenih možnosti pri vpisu in izpostavil, da so tehniški poklici na območju Posavja med najbolj perspektivnimi. To vključuje strojne, elektro in računalniške smeri. Gospodarstveniki iz Posavja so prav tako nagovorili mlade in izpostavili, da so kadri s tehniškimi poklici izjemno iskani. Priporočila za vpis na krško šolo so podali tudi nekdanji uspešni dijaki, ki so dosegli izjemne uspehe med študijem ali na poslovni poti. Po uradnem delu so se bodoči srednješolci razporedili po interesnih smereh šolskih programov in odšli s profesorji na ogled šole. V avli šole so imeli priložnost spoznati gospodarske dejavnosti iz prve roke, saj je 18 podjetij s Posavja, vključno z elektrarno TEB, predstavilo svoje dejavnosti in zaposlitvene možnosti za tehniške profile.

Mare Bačnar
O avtorju