Termo energija

TEB s pristopnim certifikatom DOD

Termoelektrarna Brestanica je na slovesni prireditvi prejela pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec.

TEB s pristopnim certifikatom DOD

Pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec je TEB za področje organizacijskega upravljanja s strani Inštituta Ekvilib prejela že konec leta 2021. Ta teden pa je na Ljubljanskem gradu potekala slavnostna podelitev, na kateri je bilo podeljenih 50 certifikatov, od tega 6 naprednih. Prejela so jih podjetja iz različnih panog javnega in zasebnega sektorja. Certifikate sta podeljevala Gašper Zakrajšek, vodja projekta Družbeno odgovoren delodajalec z Ekvilib Inštituta in častna gostja Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela. Na podelitvi so se na govorniškem odru pridružili tudi Miro Smrekar, podpredsednik Združenja delodajalcev Slovenije, ki je poleg Gospodarske zbornice in Zveze svobodnih sindikatov partner projekta, Anita Hrast, direktorica IRDO inštituta in članice revizorskega sveta za podeljevanje certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, in direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra BIC Jasna Kržin Stepišnik, kot prejemnik naprednega certifikata.


V imenu TEB sta se podelitve udeležila direktor Tomislav Malgaj in Nina Ribič, vodja poslovnega sektorja TEB. Ob tem slovesnem dogodku se je direktor zahvalil zaposlenim, še posebej projektni skupini v sestavi Nina Ribič, Bojana Kranjc, Alenka Cehte, Martina Merlin, Borut Colarič in Aleš Štricelj, ki je speljala postopek pridobitve certifikata.  
V TEB se zavedajo odgovornosti tako do zaposlenih kot do ciljnih javnosti ter do družbenega in naravnega okolja, v katerem delujejo. Zato temu posvečajo veliko pozornosti in z različnimi ukrepi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Predvsem pa se zavedajo odgovornosti do zaposlenih, ki so pomemben člen pri doseganju zastavljenih ciljev. Dobro vzdušje ni samoumevno in zahteva pozornost vodstva, zato so sprejeli številne ukrepe s področja družbeno odgovornega delovanja. S pridobitvijo certifikata in dodatnimi ukrepi bodo nadgradili dosedanje družbeno odgovorne aktivnosti. Na teh temeljih želijo doseči večje zadovoljstvo zaposlenih in drugih deležnikov ter skupaj z njimi soustvarjati pogoje za trajnostni razvoj. 
 

Mare Bačnar
O avtorju