Energetika

Transformator 2024

Elektro Gorenjska letos ponovno organizira Poletno šolo Transformator. Ta edinstvena priložnost ponuja vpogled v svet elektroenergetike s poudarkom na razogljičenju in digitalizaciji slovenskega energetskega sistema.

Transformator 2024

Kaj je Poletna šola Transformator?
Poletna šola Transformator je prva poletna šola v Sloveniji, ki jo je organiziralo elektrodistribucijsko podjetje na temo energetike. Udeležencem omogoča poglobljeno spoznavanje energetskih sistemov prek strokovnih predavanj, mentorskega vodenja, terenskega dela in študijskih ekskurzij. Program zajema sodelovanje pri različnih individualnih in skupinskih projektih. Podjetje Elektro Gorenjska, ki se ukvarja z distribucijo in proizvodnjo električne energije, si prizadeva za trajnostne rešitve, ki podpirajo prehod v nizkoogljično družbo. Poudarjajo inovacije in iščejo nove priložnosti za razvoj zelene energetike.


Ključna področja razvoja
Poletna šola Transformator ponuja več specializiranih področij, kjer udeleženci lahko pridobijo dragocene izkušnje. V okviru razvoja in vzdrževanja elektroenergetskih sistemov udeleženci spoznavajo sodobne metode diagnostike, kot so SF6 plin, kabli in olja, ter napredne pristope k vzdrževanju. V segmentu analize in optimizacije elektrodistribucijskih omrežij se osredotočajo na raziskovanje podatkov iz naprav in senzorjev za natančno napovedovanje porabe, proizvodnje in prediktivno odkrivanje okvar. Digitalizacija in inovacije v energetiki udeležence vabijo k razvijanju pametnih rešitev za distribucijska omrežja in učenju o njihovem vključevanju v obstoječe poslovanje. Pri komunikacijskih tehnologijah prihodnosti udeleženci sodelujejo pri razvoju tehnologij za pametna omrežja in mesta ter mešanih telekomunikacijskih omrežij. Sodelovanje na različnih projektnih področjih omogoča pridobivanje izkušenj z delom na projektih, od tehničnih analiz do programiranja in spletnih rešitev.


Kako se prijaviti
Če poznate ambiciozne študente z zanimanjem za tehnologijo, inovacije in trajnostni razvoj, jih povabite, da pošljejo svoj življenjepis do 31. maja 2024 na elektronski naslov kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si. Pridružite se Poletni šoli Transformator 2024 in prispevajte k bolj trajnostni energetski prihodnosti skupaj s podjetjem Elektro Gorenjska!

Mare Bačnar
O avtorju