Jedrska energija

URSJV podpisala sporazuma s poljskim upravnim organom

Uprava Republike Slovenije za jedrsko varnost je konec maja gostila poljsko delegacijo.

URSJV podpisala sporazuma s poljskim upravnim organom

Med dvodnevnim obiskom predstavnikov Državne agencije Republike Poljske za jedrsko energijo (poljsko Państwowa Agencja Atomistyki – PAA) v Sloveniji, ki ga je gostila Uprava za jedrsko varnost (URSJV), so podpisali sporazum o sodelovanju in izmenjavi informacij med obema upravnima organoma. Direktor URSJV Igor Sirc in predsednik PAA Łukasz Młynarkiewicz sta podpisala sporazum o soglasju za sodelovanje in izmenjavo informacij o upravnih zadevah na jedrskem področju. Sporazum med slovenskim in poljskim upravnim organom se nanaša na sodelovanje in izmenjavo informacij ter izkušenj med upravnima organoma, ki obsega jedrsko in sevalno varnost, s poudarkom na varnosti jedrskih naprav v vseh obdobjih od izbire lokacije do razgradnje. Obsega tudi izmenjavo podatkov v zvezi z nadzorom sevanja v okolju in ravnanjem z radioaktivnimi odpadki ter izdaji dovoljenj in pooblastil za uporabo jedrskih naprav in radioaktivnih virov. Sporazum pokriva tudi področja kot so pripravljenost in ukrepanje ob izrednem dogodku, prevoz, tranzit in pošiljanje radioaktivnih snovi ter radioaktivnih odpadkov, izobraževanje in preizkuse strokovne usposobljenosti na področju uporabe jedrske energije ter obveščanje javnosti. Poljska delegacija je obiskala tudi jedrsko elektrarno Krško, kjer so imeli voden ogled elektrarne, osebje pa jim je predstavilo še značilnosti elektrarne, zadnje posodobitve za izboljšanje varnosti in načrte za dolgoročno obratovanje.

Vladimir Habjan
Vladimir Habjan
O avtorju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.