Energetika

Ustanovili mednarodno TIM OVE URE

Danes je bila ustanovljena mednarodna Trajnostna informacijska mreža obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije.
Ustanovili mednarodno TIM OVE URE

V Šolskem centru Velenje je v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra potekala ustanovitvena konferenca TIM OVE URE, katere skrbniki so Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica, Šolski center Velenje, EUTRIP, d. o. o., in Slovensko društvo vzdrževalcev.  

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu dr. Romana Jordan je s podpisom prve pristopne članske izjave delovanje mreže tudi uradno odprla, pristopne izjave pa so podpisali še drugi partnerji, ki delujejo na področju ekologije, trajnostnega razvoja, OVE in URE.   

V imenu direktorja SŠGZ je prvo pristopno izjavo s strani organizatorjev podpisala dr. Cvetka Tinauer, predsednica zbornice,  ki je izpostavila podporo trajnostnim projektom pri sooblikovanju gospodarske sfere  (na fotografiji z dr. Romano Jordan).

Pobudnik mreže Cveto Fendre (ŠC Velenje) je na ustanovni konferenci povedal: »Po najboljših močeh se bom trudil delati v tem timu, da bomo izpolnili poslanstvo kakovostnega izobraževanja in informiranja širše javnosti na področju trajnostnega razvoja ter OVE in URE. Namen je spodbujanje pravega timskega sodelovanja.«   

Organizatorji so predstavili portal TIM OVE URE, ki je z današnjim dnem pristopnim članom dostopen za objavo informacij širši javnosti, vsem obiskovalcem pa kot povezovalna spletna točka na voljo za kakovostne in ažurne informacije. 

Dr. Romana Jordan, ki je s podpisom pristopne izjave postala prva članica in ambasadorka TIM OVE URE, je ob podpisu povedala: »Učinkovita raba energije, obnovljivi viri energije in energetika nasploh so velika evropska tema. Želimo, da bi iz nje največ pridobili podjetniki, zato je zelo pomembno, da  je ustanovljena mreža TIM OVE URE, saj podjetniki potrebujejo tak vir informacij.«  

Kot je ob tem še poudarila, je počaščena, da je bila k projektu povabljena kot ambasadorka. Organizatorjem je čestitala za idejo TIM OVE URE in vsem zaželela uspešno delo. (mj)  

Več podrobnosti na spletni strani http://www.tim-ove-ure.si