Energetika

V Ljubljani nova električna polnilnica

Svojemu namenu predana prva od 25 načrtovanih električnih polnilnic v Ljubljani.
V Ljubljani nova električna polnilnica

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki se zaključuje z jutrišnjim dnem brez avtomobila, sta ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič včeraj na Vodnikovem trgu svojemu namenu predala novo električno polnilnico. Gre za prvo izmed javnih polnilnic v sklopu projekta Storitev polnjenja električnih vozil na javnih polnilnih postajah v Mestni občini Ljubljana.

V prvi fazi tega projekta bo septembra v  Ljubljani tako na voljo 16 novih polnilnic, poleg obstoječih devetih in treh v parkirni hiši Kongresni trg. Do konca leta jih je tako skupaj načrtovanih 25.

Projekt je nastajal v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki je za področje mesta Ljubljana pripravil večletno zasnovo postavitve lokacij javnih polnilnic, skladno z evropskimi smernicami in v tesnem sodelovanju z družbo Elektro Ljubljana, ki je, ob upoštevanju varovanja kulturne dediščine, skrbno izbrala najprimernejše lokacijo za njeno postavitev. V projektu, ki je nastajal postopoma, je kot dobavitelj zelene energije sodelovala tudi družba Elektro energija kot dobavitelj Zelene energije.

Ob odprtju je predsednik Elektra Ljubljana Andrej Ribič poudaril, da so v Elektru Ljubljana zadovoljni, da lahko k okolju prijazni podobi Ljubljane kot Zeleni prestolnici Evrope, lahko prispevajo svoj delež.

Polona Bahun
O avtorju