Energetika

V petek posvet o elektroenergetski strategiji

Svet za razvoj pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti pripravlja 13. maja predstavitev Strategije razvoja elektroenergetskega podnebnega sistema Slovenije do leta 2050.

V petek posvet o elektroenergetski strategiji

Kot so zapisali v Svetu, bodo v bližnji prihodnosti podnebne spremembe, povzročene z emisijami toplogrednih plinov zaradi uporabe fosilnih virov energije, odločilno vplivale na naše življenje. Zato je zelo pomembno, kako bomo izvedli energetski prehod v nizkoogljično družbo, v kateri bodo fosilne vire energije nadomestili brez- oziroma nizkoogljični viri. 
Svet za razvoj pri SAZU je zato decembra lani oblikoval posebno delovno skupino z namenom, da pripravi strokovno podlago za več razprav na področju podnebnih sprememb in energetike, prvo gradivo, ki je nastalo kot plod dela te skupine pa bido predstavili v živo in prek spleta v petek,13. maja. Svoje poglede na prihodnji podnebno-energetski razvoj slovenske družbe bodo med drugim predstavili prof. dr. Jože P. Damijan iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, dr. Dejan Paravan iz družbe GEN-I in prof. dr. Tamara Lah Turnšek s sodelavci iz Nacionalnega inštituta za biologijo. Več o posvetu in prijavi si lahko preberete na spletni strani SAZU. Vabljeni!

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.