e-mobilnost

V Premogovniku Velenje spodbujajo trajnostno mobilnost

Predstavniki Premogovnika Velenje so s predstavniki Mestne občine Velenje podpisali pogodbo o postavitvi nove kolesarske postaje Bicy na glavnem parkirišču družbe.

V Premogovniku Velenje spodbujajo trajnostno mobilnost

Kot so sporočili iz Premogovnika Velenje, bo nova kolesarska postaja že 22. v kolesarkam sistemu Bicy. Na njej bo na voljo deset priključnih stebričkov za električna in navadna kolesa. Premogovnik Velenje bo zanjo po pogodbi zagotovil brezplačno uporabo zemljišča, elektriko in internetno povezavo, Mestna občina Velenje pa strošek postavitve in vzdrževanja postaje ter stalno zagotovitev koles Bicy. 
Direktor Premogovnika Velenje Aleš Logar je ob podpisu pogodbe med drugim izpostavil, da se v družbah skupine PV dobro zavedajo problematike pomanjkanja parkirnih mest, zato že izvajajo strategijo razvoja za prihodnje obdobje, v katerem bo premog še vedno imel pomembno vlogo in bo – ob vedno večji energetski krizi in vojni v Ukrajini – tudi edini substitut plinu, ki bo vedno na voljo. 
»Hkrati se zavedamo nujnosti prehoda v zeleno in skrbi za naše okolje, zato bomo tudi v bodoče podpirali takšne akcije in naše zaposlene vse bolj spodbujali k trajnostni mobilnosti, uporabi avtobusnih prevozov in koles,« je dejal Aleš Logar in dodal, da pri njih že od nekdaj spodbujajo zdrav način življenja zaposlenih, saj je že zaradi narave dela, ki poteka globoko pod zemljo v specifičnih pogojih, zelo pomembno, da imajo zdrave in fizično sposobne sodelavce, varstvo in zdravje pri delu pa je tudi eden njihovih najpomembnejših strateških ciljev. V tej luči podpirajo tudi kolesarke povezave, ki se pospešeno gradijo v Šaleški dolini, saj del povezave med Velenjem in Šoštanjem poteka tudi po pridobivanem območju Premogovnika Velenje. 
V želji po še večjem spodbujanju trajnostne oblike mobilnosti in zdravega načina življenja zaposlenih so zato v Premogovniku Velenje dali pobudo za razširitev kolesarskega sistema BICY tudi na območje Skupine PV, v kateri je trenutno zaposlenih skoraj 2000 ljudi. »Veseli smo, da so se v Mestni občini Velenje odzvali pobudi in podprli izgradnjo BICY postaje na našem območju, saj smo prepričani, da bomo tudi s to postajo zaposlene še dodatno spodbudili k bolj trajnostni mobilnosti,« je sklenil Aleš Logar. 
Peter Dermol, župan MO Velenje, pa je ob tej priložnosti poudaril, da je podpis omenjene pogodbe dokaz dobrega sodelovanja s Premogovnikom Velenje in dodal, da je vesel, da je tako, saj jih v prihodnje čaka kar nekaj skupnih in bistveno zahtevnejših izzivov. 
Po načrtih naj bi bila premogovniška postaja Bicy končana še pred letošnjim rudarskim praznikom, ki ga v Premogovniku Velenje obeležujejo 3. julija.


 

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.