Termo energija

V Termoelektrarni Brestanica uspešno opravljena zunanja presoja sistemov vodenja

Presojo so opravili štirje presojevalci s strani certifikacijske hiše TÜV SÜD Sava, ki so podrobno pregledali izvajanje vseh treh sistemov vodenja.

V Termoelektrarni Brestanica uspešno opravljena zunanja presoja sistemov vodenja

Iz Termoelektrarne Brestanica sporočajo, da je bila v začetku meseca marca uspešno opravljena zunanja kontrolna presoja sistemov vodenja. Sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001:2015, sistem ravnanja z okoljem po standardu ISO 14001:2015 in sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu ISO 45001:2018. Presojo so opravili štirje presojevalci s strani certifikacijske hiše TÜV SÜD Sava, ki so podrobno pregledali izvajanje vseh treh sistemov vodenja. Tudi letos so v TEB tako dokazali, da so urejena gospodarska družba in da dosledno sledijo zahtevam standardov. To jim daje spodbudo, da delajo dobro ter da bodo v naslednjem letu še boljši.

Termoelektrarna Brestanica s svojo specifično tehnologijo, plinskimi bloki skupne moči 406 MW, zagotavlja vse temeljne sistemske storitve v elektroenergetskem sistemu Slovenije. Ročno rezervo za povrnitev frekvence v primerih izpada večjih proizvodnih blokov ali drugih motenj v nacionalnem energetskem sistemu, zagon plinskih blokov brez zunanjega vira napajanja in neodvisen vir napajanja nujne lastne rabe NEK za njeno varno zaustavitev.

TEB lahko s svojimi prilagodljivimi agregati in ustrezno infrastrukturo proizvaja električno energijo iz fosilnih virov (zemeljski plin in dizelsko gorivo), to je konično, trapezno in po potrebi pasovno energije. Omogoča primarno, sekundarno in terciarno regulacijo delovne in jalove energije, otočno obratovanje in napajanje določenega števila porabnikov na območju Posavja in Dolenjske, rezervno napajanje za varno zaustavitev NEK v primeru razpada elektroenergetskega sistema, proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov - energija sonca in skladiščenje tekočih goriv. 

Mare Bačnar
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.