Energetika

V Termoelektrarni Trbovlje pripravljeni na morebitno obratovanje

V obeh ohranjenih plinskih blokih Termoelektrarne Trbovlje je v tem mesecu potekal remont, da bi bloka ob morebitnem pomanjkanju elektrike lahko znova zagnali.

V Termoelektrarni Trbovlje pripravljeni na morebitno obratovanje

Na lokaciji nekdanje Termoelektrarne Trbovlje, ki od začetka leta 2018 deluje pod imenom HSE EDT, so ves čas ohranjali energetsko lokacijo, kar se je v zdajšnjih razmerah izkazalo za zelo koristno. V obeh ohranjenih plinskih blokih je v tem mesecu potekal remont, da bi bloka ob morebitnem pomanjkanju elektrike lahko znova zagnali. Pri remontu so uspešno sodelovali tudi zaposleni v hčerinski družbi Premogovnika Velenje HTZ Velenje.

Zaposleni v elektro-strojni dejavnosti družbe HTZ Velenje so skupaj z delavci HSE EDT in pod nadzorom tamkajšnjega strokovnega osebja izvedli obnovitvena dela na pomožnih napravah na objektu plinskega bloka PB1 in PB2. Sodelavci HTZ so izvedli menjavo dotrajanih profilov in pločevin na pomožnih konstrukcijah in objektih, popravilo vrat za objekt generatorja, izdelavo in vgradnjo revizijskih vrat, menjavo pohodnih pločevin na dostopih ter notranjo sanacijo filtrov vstopnega zraka.
V podjetju HTZ Velenje zelo dobro sodelujejo s povezanimi družbami znotraj skupine HSE. Generalna direktorica HTZ Velenje Nina Mauhler je ob tem povedala, da so se tudi tokrat nemudoma odzvali na prošnjo družbe HSE EDT in v najkrajšem možnem času zagotovili ekipo usposobljenih delavcev in tudi na tak način dokazali, da lahko v teh kriznih časih s skupnimi močmi ter z lastnim kadrom in znanjem prispevajo svoj delež k energetski stabilnosti Slovenije.

Trboveljska plinska bloka bosta po remontu lahko zagotavljala vsak od 25 do 30 MWh električne energije na uro. Njuna prednost je hiter vklop v elektroomrežje, za kar potrebujejo približno deset minut. (pb)

povzeto po sporočilu za javnost
O avtorju