Energetika

Včerajšnje neurje znova povzročalo preglavice vzdrževalcem Elektra Maribor

Brez električne energije začasno ostalo 12 tisoč uporabnikov, največ prekinitev pa je bilo na območju RTP Ptuj.
Včerajšnje neurje znova povzročalo preglavice vzdrževalcem Elektra Maribor
Včerajšnje nedeljsko popoldne, ki so ga v srednji in vzhodni Sloveniji zaznamovala neurja z močnim vetrom in obilnimi padavinami, ponekod tudi s točo, bodo kot enega bolj delovnih v svoj dnevnik zapisali tudi vzdrževalci Elektra Maribor. Zaradi poškodb elektroenergetskega omrežja  je namreč na njihovem oskrbovanem območju začasno brez električne energije ostalo okoli 12.000 odjemalcev. Prizadevnim vzdrževalcem je večini uspelo zagotoviti električno energijo že v kratkem, danes pa je nemoteno oskrbo imelo že več kot 98 odstotkov od 12.000 uporabnikov, ki so po popoldanskem neurju ostali brez električne energije. Brez oskrbe je bilo v jutranjih urah le še 150 uporabnikov na območjih, kjer zaradi obsežnosti poškodb še ni bilo možno odpraviti vseh poškodb. 

Največ prekinitev oskrbe je sicer včeraj bilo na območju RTP Ptuj, in sicer na srednjenapetostnih izvodih Zavrč in Dornava. Prekinitve so bile še na oskrbnem območju RTP Ljutomer, Rače in Sladki vrh.

Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.