Omrežja

Veter in sneg povzročata okvare omrežja

O prekinitvah dobave električne energije znova poročajo iz različnih delov države, pri čemer se vse ekipe odjemalcem trudijo čim prej vzpostaviti nemoteno oskrbo.

Veter in sneg povzročata okvare omrežja

Zaradi vetra je danes zjutraj prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska. Na Tolminskem je bilo brez električne energije 50, na Postojnskem 250 in na Pivškem 170 odjemalcev. Brez električne energije je tudi 90 odjemalcev v Stari Gori na Goriškem ter 300 odjemalcev na Kanalskem (Lig). Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice zaradi vetra. Vse ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje. Napake odpravljajo in bodo dokončno sanirane tekom dneva, pri čemer so iz Elektra Primorska sporočili, da je bilo ob 11. uri brez električne energije še vedno 1200 odjemalcev in 50 transformatorskih postaj, in sicer na Goriškem, Kanalskem, Postojnskem ter v krajih Ilirska Bistrica in Dekani.

Danes o prekinitvah dobave poročajo tudi iz Elektra Ljubljana, kjer je zaradi obilnega sneženja ponekod motena oskrba z električno energijo. Ob 9. uri je tako bilo brez električne energije 3200 uporabnikov, in sicer na širšem območju Šentjerneja, Trbovelj in Novega mesta. Tudi njihove ekipe so na terenu in skušajo vsem odjemalcem čim prej znova zagotoviti oskrbo z električno energijo.
Da je danes oskrba odjemalcev bila motena iz podobnih razlogov, pa so sporočili tudi iz Elektra Celje, kjer je bilo dopoldan največ izpadov električne energije na Koroškem, v Zgornji Savinjski dolini ter Posavju. Tako je bilo na Koroškem (odjemalci, ki se napajajo iz RP Mežica, RP Radlje in RTP Ravne) brez električne energije 333 odjemalcev, v Posavju (odjemalci, ki se napajajo iz RTP Brestanica) 147 odjemalcev. v Zgornji Savinjski dolini 20 in na širšem območju Celja 40 odjemalcev.

Vladimir Habjan
Vladimir Habjan
O avtorju

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.