Energetika

Z novim letom drugačen način obračunavanja porabe plina

Poraba zemeljskega plina se bo s 1. januarjem obračunavala kot energija oziroma v kilovatnih urah.
Z novim letom drugačen način obračunavanja porabe plina

Skladno z novo Uredbo o delovanju trga z zemeljskim plinom se s 1. januarjem 2017 uvaja nov način obračunavanja oskrbe z zemeljskim plinom, in sicer se bo poraba, izmerjena v standardnih kubičnih metrih, pretvorila v energijske enote – kilovatne ure. 

Tak način obračunavanja sicer v večini evropskih držav uporabljajo že dlje časa. Energetika Ljubljana bo kot upravljavec distribucijskega omrežja in dobavitelj zemeljskega plina zahtevan prehod izvedla tako, da bo za vsa merilna mesta izstavila račun za porabo na dan 31. december 2016. 

Z namenom čim bolj učinkovitega in nemotenega prehoda na nov način obračuna porabe zemeljskega plina, kot je zahtevan s strani Agencije za energijo, je Energetika Ljubljana svojim uporabnikom zemeljskega plina poslala tudi obvestila, s katerimi jih naproša, da v času od 29. do 31. decembra 2016 sporočijo stanje (odčitke) plinomerov. To lahko storijo preko portala Moj račun, s klicem na številko 080 2882 ali z SMS sporočilom na  številko 041 782 882. (bj)

povzeto po sporočilu za javnost
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.