Omrežja

Zaživelo evropsko združenje sistemskih operaterjev distribucijskega omrežja

Njegov namen je okrepiti sodelovanje med operaterji distribucijskih sistemov na evropski ravni.
Zaživelo evropsko združenje sistemskih operaterjev distribucijskega omrežja

Po zgledu Evropskega združenja sistemskih operaterjev prenosnega elektroenergetskega omrežja je bilo ustanovljeno tudi evropsko združenje sistemskih operaterjev distribucijskega omrežja. Združenje je bilo ustanovljeno na osnovi Evropske uredbe o električni energiji, ki si prizadeva povečati učinkovitost v distribucijskih omrežjih električne energije v EU ter zagotoviti tesno sodelovanje z evropskimi operaterji prenosnih omrežij. Združenje predstavlja platformo za sodelovanje med vsemi sistemskimi operaterji distribucijskih omrežij s splošnim ciljem vzpostavitve strokovnega telesa, ki se bo ukvarjalo s temeljnimi zadevami, kot so razvoj omrežnih kodeksov in smernic, prispevek k digitalizaciji sistemov sistemskih distribucijskih operaterjev in lažje vključevanje obnovljivih virov energije v distribucijsko omrežje. 

tem je bil storjen pomemben korak pri vzpostavitvi aktivne platforme za distribucijske sisteme elektroenergetskega omrežja. Združenje je zaživelo ob pravem času, saj bo, ob upoštevanju izzivov, s katerimi se mora spoprijemati industrija, sistemskim operaterjem distribucijskih omrežij omogočilo, da dejavno prispevajo k doseganju ciljev EU o podnebni nevtralnosti.  

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.