Energetika

ZENS predlaga postavitev E-polnilnic

Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije (ZENS) je pred kratkim predlagalo Mestnemu svetu MO Kranj postavitev E-polnilnic.   
ZENS predlaga postavitev E-polnilnic

Kot menijo v ZENS-u, bi bilo dobro eno električno polnilnico postaviti pri poslovnem objektu občinske zgradbe, drugo pa v starem mestnem jedru.  

Mestnemu svetu MO Kranj so tudi predlagali, da sprejme sklep in s tem omogoči, vsaj dve brezplačni parkirni mesti, rezervirani za parkiranje električnih avtomobilov v parkirnih conah in dve v starem mestnem jedru.  

ZENS pričakuje tudi podporo Zavoda za turizem  

»V prihodnosti je pričakovati povečanje uporabe električnih avtomobilov tudi pri turistih, ki bodo obiskali vaše lepo mesto in zaradi tega pričakujemo, da bo našo pobudo podprl tudi Zavod za turizem, saj si gotovo ne želi, da mesto Kranj postane negostoljubno za električne avtomobile,« med drugim poudarja omenjeno združenje, ki ga vodi direktor Andrej Resman.  

V ZENS-u so prepričani, da bi za dobrobit občanov lahko poskrbeli tudi s tovrstnimi projekti. Električna vozila so vozila prihodnosti, saj ohranjajo čisto okolje, znižujejo raven emisij, so brez hrupa, primerna predvsem v mestih. Idealna so za prevoze oseb, ki so gibalno ovirana, za upokojence in druge skupine, ki živijo in delajo v centrih mest.