Novice

Z novim pozivom Eko sklada dodana dva nova ukrepa

Datum: 4. 6. 2019 Besedilo: Miro Jakomin, Foto: splet

V okviru novega javnega poziva 67SUB-OBPO19 je na voljo 3,6 milijona evrov sredstev za nepovratne finančne spodbude.

Z novim pozivom Eko sklada dodana dva nova ukrepa

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je objavil nov javni poziv za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud občanom in pravnim osebam za nove skupne naložbe v starejših stavbah s tremi ali več posameznimi deli.

Poziv razširja nabor upravičencev in stavb, ki so upravičene do spodbud za povečanje energijske učinkovitosti. Glede na prejšnji javni poziv sta dodana dva nova ukrepa, in sicer toplotna izolacija tal in vgradnja prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka (kot skupna naložba v stavbi), namesto ukrepa obsežne energetske prenove pa je priznana višja spodbuda za izvedbo najmanj treh ukrepov. V skladu z novimi materiali, tehnikami in usmeritvami zakonodaje so nekoliko poostrene tudi zahteve glede toplotne prevodnosti izolacije.

Poziv razširja definicijo socialno šibkih oseb

V okviru novega  javnega poziva 67SUB-OBPO19 je na voljo 3,6 milijona evrov sredstev za nepovratne finančne spodbude, ki se bodo poleg večstanovanjskih stavb dodeljevale tudi za stanovanjsko-poslovne in poslovne stavbe z več lastniki. Do spodbud so skladno s pozivom upravičene stavbe, ki so zgrajene pred 1. 7. 2010 (prej pred 1. 1. 2003).

Spodbude so namenjene fizičnim in vsem pravnim osebam zasebnega prava. Poziv razširja definicijo socialno šibkih oseb: poleg tistih, ki imajo odločbo o denarni socialni pomoči, so do 100 % subvencije odslej upravičeni tudi prejemniki varstvenega dodatka.

Za izvedbo večine ukrepov je odslej potrebno izdelati projektno dokumentacijo za izvedbo gradnje, pri izvedbi pa mora biti skladno z Gradbenim zakonom zagotovljen nadzor.

Več o tem: www.energetika-portal.si

 

 

 

 

 

Oceni novico:
ocena: Article Rating (število glasov: 1, skupna ocena: 5)
PRIKAŽI:
Leto:
januar 2020 (37)
februar 2020 (47)
marec 2020 (59)
april 2020 (58)
maj 2020 (53)
junij 2020 (60)
julij 2020 (22)