Energetika

15 obletnica dobave elektrike družbe GEN-I

GEN-I praznuje 15-letnico dobave elektrike gospodinjstvom in malim poslovnim odjemalcem. Ob tej prelomnici podjetje objavlja poseben razpis za razvoj trajnostnih projektov v Sloveniji s skupno vrednostjo 100.000 evrov.

15 obletnica dobave elektrike družbe GEN-I

Organizacije imajo izjemno priložnost za razvoj trajnostnih projektov s pomočjo posebnega razpisa podjetja GEN-I. Trije najboljši projekti bodo prejeli skupno 100.000 evrov sponzorskih sredstev. S tem GEN-I spodbuja in podpira inovativne projekte, ki bodo prispevali k zeleni prihodnosti države. GEN-I je že od leta 2021 predan dobavi električne energije, ki ne povzroča izpustov CO2, kar pomeni velik korak k zmanjševanju ogljičnega odtisa in varovanju planeta. Prehod na čistejše vire energije omogoča vsakemu domu, pisarni in industriji, da prispevajo k zmanjševanju segrevanja ozračja. S tem GEN-I utrjuje svoj položaj kot vodilni ambasador zelenega prehoda v Sloveniji.

15 let dobave energije
Pred petnajstimi leti je GEN-I gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem ponudil možnost izbire inovativnega dobavitelja električne energije. S svojo zanesljivo dobavo okolju in denarnici prijazne energije, se je GEN-I hitro razvil v vodilnega dobavitelja električne energije v Sloveniji. Ob tej obletnici se podjetje z veliko spoštovanja in hvaležnosti obrača k družbi, ki je pomembno vplivala na njihov uspeh. GEN-I z željo po aktivnem soustvarjanju varne prihodnosti objavlja razpis za (so)financiranje razvoja novih trajnostnih projektov. Cilj razpisa je spodbujanje in nagrajevanje projektov, ki bodo oblikovali zeleno prihodnost. K prijavi vabijo organizacije, ki razmišljajo o razvoju trajnostnih projektov z dolgoročnim pozitivnim vplivom na družbo in okolje, vendar brez finančne pomoči ne morejo uresničiti svojih idej.

Pogoji in cilji razpisa
Kandidati morajo s prijavljenim projektom spodbujati trajnostno in odgovorno vedenje. Med vsemi prijavljenimi projekti bodo izbrali tri najperspektivnejše, ki bodo imeli dolgoročno uporabnost za širšo družbo. Želeni rezultati vključujejo zmanjšanje porabe električne energije, večjo dostopnost trajnostnih načel širokemu krogu uporabnikov, krožno gospodarstvo, nove proizvodne metode z manj odpadki, razvoj tehnologij za varčevanje z energijo, zmanjševanje emisij CO2 in drugih toplogrednih plinov, zmanjševanje živilskih odpadkov ter nove kmetijske prakse za boljšo zaščito biotske raznovrstnosti.

Povabilo k aktivnemu sodelovanju
GEN-I se veseli prijav projektov, ki se bodo podali na razpis z željo uresničiti svojo idejo za trajnostno prihodnost naše družbe. S tem razpisom GEN-I ponovno potrjuje svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju in spodbuja organizacije k inovativnemu razmišljanju in delovanju v smeri zelenega prehoda. Na razpis se lahko prijavijo društva, nevladne organizacije, zasebni zavodi ali start-up podjetja. Zmagovalci bodo morali svoje ideje realizirati v roku enega leta od prejema sponzorskih sredstev. Prijave so odprte do 30. junija 2024 preko spletne strani GEN-I, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o razpisu in prijavi: https://gen-i.si/o-gen-i/trajnostni-razpis/vsebina/.

Mare Bačnar
O avtorju