Energetika

Aleksander Mervar novi predsednik Energetske zbornice Slovenije

Aleksander Mervar, direktor Elesa, je novi predsednik Energetske zbornice Slovenije (EZS), kjer je nasledil dolgoletnega predsednika Marjana Eberlinca, direktorja Plinovodov.  Funkcijo bo uradno nastopil na 1. seji Skupščine EZS v novem mandatnem obdobju 2023 – 2027 prihodnji teden. Kot predsednik zbornice bo Mervar veliko pozornosti posvečal zelenemu prehodu in medsektorskemu povezovanju, saj pravi, da energetika pred takšnimi izzivi, kot je danes, ni bila še nikoli. Eberlinc po poteku mandata ostaja član upravnega odbora zbornice.

Aleksander Mervar novi predsednik Energetske zbornice Slovenije

V Energetski zbornici Slovenije bo poleg novega predsednika v novem štiriletnem mandatu deloval tudi nekoliko spremenjeni Upravni odbor in nov Nadzorni odbor. Nove predstavnike pa bo Energetska zbornica imela tudi v skupščini GZS. 

Energetska zbornica Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 2007 in deluje od leta 2008, povezuje podjetja v energetski dejavnosti ter si prizadeva prispevati k izboljševanju poslovne učinkovitosti in konkurenčnosti članov na globalnem trgu ter s tem tudi k rasti in učinkovitosti slovenskega gospodarstva. Zbornica deluje tudi na področju ekonomsko socialnega dialoga, zakonodaje in politike, informiranja, svetovanja članom, izobraževanja in organizacije dogodkov.

Katarina Prelesnik
O avtorju