Okolje

Do podnebne strategije Slovenije do leta 2050 s spletnim posvetovanjem

Spletno posvetovanje se bo zaključilo 15. novembra.
Do podnebne strategije Slovenije do leta 2050 s spletnim posvetovanjem

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) želi s spletnim posvetovanjem privabiti čim več zainteresiranih javnosti, ki bodo s svojimi razmišljanji pomagali sooblikovati Dolgoročno podnebno strategijo do leta 2050.

Slovenija bo kot podpisnica Pariškega sporazuma pripravila Dolgoročno podnebno strategijo, skladno s podnebnimi cilji Pariškega sporazuma. MOP je v predlogu Zakona o podnebni politiki za cilj postavilo dosego ogljične nevtralnosti - to je ničelno stopnjo neto emisij toplogrednih plinov do leta 2050.

MOP je že pričel s pripravo Dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050, pred njenim dokončnim oblikovanjem pa MOP zanima tudi pogled in vizija drugih, na kakšen način bomo skupaj dosegli ogljično nevtralnost v letu 2050. Kot so zatrdili, bodo vse odgovore na vprašanja iz spletnega posvetovanja, ki jih je možno podati do 15. novembra, upoštevali pri pripravi končne verzije dokumenta.

Priprava Dolgoročne podnebne strategije poteka usklajeno z drugimi pomembnimi strateškimi dokumenti, kot je NEPN. Prav tako pa mora biti pripravljena skladno s podnebnimi cilji Pariškega sporazuma.

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.