Energetika

Elektro Maribor - družini prijazno podjetje

V Elektru Maribor se pridružujejo aktivnostim ob 15. maju – svetovnem dnevu družine, katerega nosilna tema letos je usklajevanje dela in družine. 
Elektro Maribor - družini prijazno podjetje
Elektro Maribor ima 783 zaposlenih, od tega 12,5 odstotka žensk in 87,5 odstotka moških. Več kot 100 zaposlenih ima predšolske otroke, več kot 450 ima otroke starejše od 10 let. »Tema družina je tako za nas zelo pomembna,« pravijo v podjetju in dodajajo:»Usklajevanje obveznosti do družine in dela pa je vsakodnevna aktivnost večine zaposlenih. Zato smo se že lani odločili, da moramo narediti korak v smeri boljšega usklajevanja dela in družine.«
Drugače je prav ta mesec eno leto odkar so v Elektru Maribor pridobili osnovni certifikat Družini prijazno podjetje,katerega namen je olajšati usklajevanje dela in družine. V procesu certificiranja je bilo izbranih deset ukrepov, za katere se je podjetje zavezalo, da jih bo v treh letih oziroma v skladu z zastavljenimi načrti vpeljalo v prakso. Med že vpeljanimi ukrepi so tako delovni čas z izbiro prihoda in odhoda, otroški časovni bonus in delovna srečanja zaposlenih z vodstvom. V Elektru Maribor ob tem še poudarjajo, da gre pri družini prijazni politiki za rešitev, od katere imata korist tako zaposleni kot družba. Zaposleni namreč tako lažje usklajuje delo in družinske obveznosti, družba pa posledično, z bolj zadovoljnimi in motiviranimi sodelavci, lahko dosega boljše poslovne rezultate. (bj)
Brane Janjič
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.