Omrežja

Kmalu končana tudi elektromontažna dela

Dela na projektu izgradnje daljnovoda 2x400 kV Beričevo-Krško v polnem teku.
Kmalu končana tudi elektromontažna dela

Potem, ko je bilo do 15. junija postavljenih vseh 227 stebrov daljnovoda, bodo v mesecu dni zaključena tudi elektromontažna dela. Na trasi, ki je dolga 80,4 kilometrov in poteka preko 3060 parcel v desetih občinah, bo vgrajenih 961 kilometrov vodnikov, 49 kilometrov hidrofilnih vodnikov, osem kilometrov obarvanih vodnikov, kar je novost pri Elesovih investicijah, 84 kilometrov OPGW, 3092 kompozitnih izolatorjev in 1842 izolatorskih verig. Hkrati potekajo tudi ureditvena dela okolice, saj si prizadevajo, da bo povsod, kjer bo to mogoče, vzpostavljeno prvotno stanje terena.

Trenutno je končanih že 94 odstotkov elektromontažnih del, kar pomeni, da bodo dela zaključena v roku, ki so si ga zadali na Elesu. Tako bodo ob koncu poletja lahko začeli s funkcionalnimi preizkusi in daljnovod prvič dali pod napetost v času  remonta NEK, ki bo potekal med 1. oktobrom in 8. novembrom. Eles si namreč prizadeva daljnovod dokončati še letos in ga tudi predvidoma dati v poskusno obratovanje še pred koncem letošnjega leta.      

Nova daljnovodna povezava 2x400 kV Beričevo-Krško je letošnja prednostna investicija Elesa, zato intenzivno delajo na tem, da bo gradnja zaključena v roku. (pb)

Polona Bahun
O avtorju

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.