Energetika

Na PIES-u 2015 neposredna interakcija med udeleženci

Že tradicionalno posvetovanje informatikov iz energetskih podjetij bodo letos, po sedmih uspešnih izvedbah, pripravili že osmič.  
Na PIES-u 2015 neposredna interakcija med udeleženci

Posvetovanje PIES, ki bo letos potekalo 12. in 13. novembra 2015 v Grand Hotelu Portorož, vsako leto združuje okoli 120 udeležencev in več kot 40 predavateljev z odličnimi strokovnimi članki.  

»To nam daje zagon in voljo, da nadaljujemo z delom in vsako leto pripravimo posvetovanje na še višjem nivoju. Verjamemo, da smo v preteklih sedmih letih upravičili vaše zaupanje in da nas boste obiskali tudi letos,« se na zainteresirane udeležence srečanja PIES 2015 prijazno obračajo v Društvu informatikov v energetiki Slovenije (DIES), ki tudi letos organizira posvetovanje. Predsednik programskega sveta je dr. Rok Rupnik, (so) predsednik programskega sveta mag. Miran Novak, predsednica organizacijskega odbora pa Branka Saviozzi. 

Predstavniki organizatorja so nadalje poudarili, da jih vsakoletni obiskovalci in tudi tisti, ki PIES odkrivajo na novo, s svojimi odzivi utrjujejo v prepričanju, da energetsko okolje ta dogodek potrebuje, da je koristen in da se znanje ter izkušnje na njem oplemenitijo ter uspešno vračajo in implementirajo v bazi. 

PIES 2015 se bo dotaknil vrste aktualnih tem in vprašanj  

Tudi letošnja programska vsebina je pestra in obsega: poslovno informatiko (mobilne aplikacije, energetika v »oblaku«, poslovna analitika); pametna omrežja; internet stvari; procesno informatiko (vodenje, elektrika, plin, toplota, tehnološka para, nadzor, statistika) ter tehnologije in trende (kaj se trenutno dogaja v energetiki na IT področju, kaj pravijo o trenutni situaciji glavni prodajalci, kako so zadovoljni večji uporabniki).  

Letos še kakovostnejša izmenjava mnenj in dobrih praks 

Letošnja novost so mikro okrogle mize, ki bodo omogočale neposredno interakcijo med udeleženci, predavatelji in sponzorji za specifično iskanje rešitev in še bolj kakovostno izmenjavo mnenj, dobrih praks in nasvetov. Tudi letos bodo na posvetovanje PIES povabili predstavnike državnih organov in institucij, iz tujine pa pričakujejo obisk predstavnika podjetja Gartner.  

Posebnosti energetike upoštevati tudi na področju IT!  

»Srečanje vodilnih informatikov in vseh, ki ste v energetskih podjetjih odvisni od informacijske tehnologije, se je skozi odzive obiskovalcev izkazalo kot še koristen in potreben dogodek. Dejstvo je, da je energetika obširna gospodarska panoga, ki pa ima svoje posebnosti, ki jih moramo seveda upoštevati tudi na področju informacijske podpore,« menijo predstavniki organizatorja PIES. (mj)