e-mobilnost

Občina Vrhnika dobila nove električne polnilnice

Tako je sedaj v največji mreži električnih polnilnic v Sloveniji Gremo na elektriko, s katero upravlja Elektro Ljubljana, že 432 polnilnih mest.

Občina Vrhnika dobila nove električne polnilnice

Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo je družba Elektro Ljubljana v sodelovanju z Občino Vrhnika postavila šest novih polnilnih mest. Ob odprtju je predstavnik Elektra Ljubljana mag. Marjan Ravnikar pohvalil sodelovanje z Občino Vrhnika. Kot je dejal, je bila Vrhnika med prvimi slovenskimi kraji, kjer so v Elektru Ljubljana začeli pisati uspešno, kar vizionarsko zgodbo, zato mu je v veselje, da prav na Vrhniki predajajo v uporabo tri nove polnilnice za električna vozila.
Župan Občine Vrhnika Daniel Cukjati je izrazil zadovoljstvo z novimi polnilnicami Elektra Ljubljana in ob tem poudaril, da ga veseli, da so skupaj premostili ovire in postavili nove polnilnice na mestu, kjer je že desetletje, kot ena prvih v Sloveniji, kraljevala polnilnica, ki jih je vedno znova opominjala, da so pred nami novi časi. Vrhnika je namreč že od nekdaj zaradi svoje strateške lege izjemnega pomena za vse prometne povezave. 
Prva vrhniška polnilnica je bila postavljena že leta 2011 kot pilotni projekt, pri katerem sta Elektro Ljubljana in Občina Vrhnika sodelovala kot partnerja.
V družbi Elektro Ljubljana kot pionirji e-mobilnosti v Sloveniji že od leta 2010 skrbijo za razvoj polnilne infrastrukture za električna vozila. V prvih devetih letih so za spodbujanje razvoja e-mobilnosti omogočili 90.000 brezplačnih polnjenj.

Polona Bahun
O avtorju